Overdose fedezőmén lesz Németországban

2012-03-22
Overdose jövőre visszavonul, 2013-tól már Németországban lesz fedezőmén.

 

Szerdán új angol patkót kapott, tulajdonosai még bíznak abban, hogy idén pályára léphet a Royal Ascot Derbyn, mondta el a ló társtulajdonosa, Mikóczy Zoltán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

 

„Idén már nincs esély a fedezőménné történő átminősítésére, mert a lósportban a fedeztetési szezon januártól júniusig tart, a kancákat már szétosztották. Így ha most nyugdíjaztatnánk, azzal háromnegyed év semmittevésre kárhoztatnánk. Inkább megpróbáljuk felkészíteni egy utolsó nagy futásra, hadd versenyezzen” – fogalmazott Mikóczy, hozzátéve: nincs teljesen kizárva, hogy esetleg 2013-ban is versenyezzen a ló, ha az egészsége bírja.

 

„A tulajdonostársak ezeket a stratégiai döntéseket teljesen rám bízzák, viszont ők is ki vannak már éhezve a sikerre, ezért próbálkozunk még. Overdose utána nagy valószínűséggel Németországban lesz fedezőmén, azzal a kitétellel, hogy kellő számú magyar kancát biztosítunk számára, ami a későbbiekben meglátszik majd a hazai versenylóállományon”.

 

„Anyagilag is jól jönne, nagyot javítana a pénzügyi mérlegünkön egy idei jó futás, de ennél is fontosabb, hogy az előző évek kudarcai, balszerencséi, a megroppant egészsége után megint előcsalogassuk Dóziból azt a képességet, amely a kelet-európai régió más versenylovaiból hiányzik. A szíve, a harciassága megmaradt” - tette hozzá Mikóczy.

 

„Megviselték a csapatatot a Dubajban történtek, hiszen a kudarcot mindig nehéz megmagyarázni, ráadásul a lósportban a rossz futam lenne a kudarc, ehhez képest minket az a dupla szerencsétlenség ért, hogy Overdose el sem tudott indulni a versenyeken, nem volt lehetőség a bizonyításra sem. Fogjuk fel ezt mégis csak félkudarcként, hátha a tavasszal összejön neki a nagy futás” – mondta a ló gazdája.

 

Mikóczy arról is beszélt, hogy „Overdose kedélyállapotán nem lehet észrevenni ezt a kálváriát, pedig fel volt húzva, fel volt pörgetve, versenyláz jeleit mutatta. Februárban azonban erős fájdalmai voltak a patája alatti tályog miatt, akkor hangulatában, formájában is összeesett, ezért ért véget versenyzés nélkül a túra. Pedig tényleg mindent megtettünk, még arra is rávettük, hogy belemenjen a gyógymedencébe, amire korábban Angliában sosem volt hajlandó, szinte verekedett az úszóleckék ellen”.

 

„Szerdán újrapatkolták az angolok módszerével Overdose-t, az ortopéd beavatkozás után néhány nap, míg kiderül, bírja-e a terhelést. Ha igen, akkor Angliában marad, mert nem célszerű feleslegesen megutaztatni, hisz az hasonló megterhelés, mint egy verseny”.

 

Forrás: mti.hu

Címkék: lóverseny,