Ostinato negyedik lett Dubaiban

2013-02-15
Kovács Sándor idomítottja mindössze fél hosszal maradt le a dobogó legalsó fokáról. A 2200 méteres futam totális Godolphin diadalt hozott.

  

Tegnap délután második versenyét futotta az Egyesült Arab Emirátusokban Ostinato, az öt éves magyar tréningben álló telivér. Az A36 Szindikátus istálló lovát az angol zsoké Ted Durcan lovagolta a 2200 méterre kiírt hendikep futamban.

 

Ostinato előző versenyéhez hasonlóan most is topsúlyt, azaz 60 kg-ot cipelt a mayden-i viadalon. A startja ezúttal sem sikerült tökéletesen, de korántsem szedett össze akkora hátrányt a riválisokkal szemben, mint január 24-i első fellépése alkalmával. Az angol lovas az idomári utasítást teljes mértékig betartva a mezőny végében tartotta hazánk kiválóságát, s az utolsó kanyarig csak „utazott” a nagytermetű pej ménnel.

 

Mindeközben az történt a pályán, amit Saeed bin Suroor, a Godolphin istálló trénere már jó előre eltervezhetett: A rajt után Modun (Kieren Fallon) ragadta magához a vezetést, és diktálta az erős tempót istállótársainak Kassiano-nak (Silvestre de Sousa), illetve Royal Empire-nak (Mickael Barzalona).

 

Négyszáz méterrel a cél előtt már-már úgy tűnhetett az ír zsoké „ellopja” a futam első trófeáját Modun-nal, de a legvégén mind Kassiano, mind Royal Empire elrobogott mellettük. A dobogós helyezéseken így is a három királykék dresszes osztozkodott. 

 

Ostinato az utolsó kétszázon gyújtotta be igazán a rakétáit. Szép finist produkálva pénzdíjas negyedik helyezést szerzett a 120ezer amerikai dollár összdíjazású ütközetben.

 

A kincsempark.com javuló formát emleget Ostinato tegnapi futása kapcsán, de hozzáteszik: „…ennek ellenére még kérdéses, hogy kint marad-e Dubaiban egy harmadik futásra vagy visszatér Dunakeszi-Alagra.”   

 

 

Címkék: lóverseny,