Ostinato erődemonstrációt tartott a Kisbér Díjban

2013-07-30
Az ötéves mén könnyed sikerét hozta az Elit. kategóriás verseny.

 

Az A36 Szindikátus lova kiemelkedő favoritként várta a 2000 méteres megmérettetést, s ennek megfelelően szállította a győzelmet istállójának. Kovács Sándor idomítottja közepes startot vett, de az első kanyarból kiérve már az élre állt vele Kerekes Károly zsoké.

 

Ostinato mögött eleinte a Diplomata (Timar Zsuzsa) Libanon (Sertash Nailov) páros galoppozott, majd kettejük között Mediplomat (Rácz András) szaladt fel másodiknak. A finisre fordulva a korábbi Magyar Derby győztes és Év Lova könnyedén „köszönt el” a riválisoktól. Három és fél hosszal győzött a szürke Fiery Wing (ifj. Kozma István) előtt, aki tehát a Vidékfejlesztési Miniszter Díját követően ismét második helyen ért célba.

 

A harmadik helyezés Libanonnak jutott, míg a további pénzdíjas helyezéseken a két istállótárs Mediplomat és Astraios (Bauyrzhan Murzabayev) osztozkodott.

 

 

Az Ostinato – Fiery Wing – Libanon befutási sorrend közel ötvenezer forintos hármasbefutó osztalékot eredményezett, ami kimondottan jónak tűnik, annak dacára, hogy a kasszafavorit haladt át elsőként a célon. No, persze kellett ehhez az is, hogy a szaklap, és a fogadók által közvetlenül Ostinato mögé várt Kardiv (Stanislav Georgiev) és Raphael Santi (Bakos Gábor) csak a vert mezőnyben ért célba. A Versenyintézőség mindkét telivér mesterét megkérdezte, de a trénerek nem tudtak magyarázatot adni lovaik rossz futására. Az ír tenyésztésű Raphael Santi kapcsán később kiderült, verseny közben elvesztette az egyik patkóját.

 

Ostinato következő versenyét szeptember első hétvégéjén a Kincsem Díjban futja. A Kisbér Díjban nyújtott teljesítménye alapján, jó eséllyel pályázhat a címvédésre. A galopp szakág szerelmesi pedig, már előre dörzsölhetik a tenyerüket, hisz ebben a futamban minden bizonnyal összecsap a 91. Magyar Derby győztesével, Mayday-jel. Kettejük találkozása páratlan sportélménynek ígérkezik.

 

Ami a folytatást illeti, szenzációs hétnek nézünk elébe. Ezúttal szombaton lesz galopp, amikor is többek közt a Magyar Kancadíj résztvevőit szólítják a startgéphez. Vasárnap az ügetőé a főszerep. Jön a 99. Magyar Ügetőderby!

S, hogy addig se unatkozzunk, arról a Millenniumi Díj nyertes Seperate Opinion gondoskodik. Zala Csaba trenírozottja holnap este (19:10 magasságában) a svájci Avenches-ban lép pályára Kerekes Károllyal a nyergében. A négyéves kancára egy 75 ezer euró összdíjazású Listed verseny vár. A 2400 méteres futamban hét riválist kapott a Cantel Racing istálló üdvöskéje.

 
 
 
Címkék: lóverseny,