Ostinato a Kincsem Parkban tér vissza

2013-07-27
A Derby utáni nyári szünetet követően vasárnap tíz futammal folytatódik a hazai galoppszezon. A Kisbér Díjban újra pályára lép a téli időszakban Dubai-ban vendégszereplő Ostinato.

 

Az A36 Szindikátus istálló lova első magyar tréningben álló telivérként három versenyen indult a Dubai World Cup Karneválon, s habár sem győznie, sem dobogóra állnia nem sikerült, így is közel három millió forintot keresett a meydan-i szuperkomplexumban. Az ötéves mén a közel-keleti túráról hazatérve hosszabb pihenőt kapott a menedzsmenttől, mivel a majd egy hétig tartó utazást erősen megsínylette a kondíciója, ráadásul az egyik lábáról letaposta a vasat, melynek következtében patasérülést szenvedett.

 

Ostinato július 2-án, Alagon, a Derby lovak zárótréningjén

 

Ostinato-t nevezték a szeptember elején lefutásra kerülő Kincsem Díjra, ahol címvédőként várja majd a startot, de a kiemelt versenyt megelőzően a 2000 méteres Kisbér Díjban kell bizonyítania.

 

Az Elit kategóriás viadalon nyolc ellenfelet kapott Kovács Sándor idomítottja, akit Kerekes Károly lovagol majd vasárnap. A riválisok tábora kimondottan színes. Elsőként a szintén Kovács tréningjéből induló, idén még veretlen Kardiv-ot (Stanislav Georgiev) emelhetjük ki. A BIH-MA Kft. lova három hete igen könnyen, hét hosszal nyerte a 2800 méteres Vidékfejlesztési Miniszter Díját.

 

 

A mögötte második helyen célba érő Fiery Wing (ifj. Kozma István) szintén starthoz áll a Kisbér Díjban. A szürkét nem tippeli a szaklap, de a kontra játékokból nem érdemes kihagyni.

 

Az 2011-es Magyar Derbyben második helyezést elérő Mediplomat (Rácz András) hosszú kihagyás után nemrég Pozsonyban tért vissza. Északi szomszédjaiknál ötödikként végzett. Amennyiben régi önmagát idézi, akár a győzelmért is küzdhet. Istálló és tréningtársa Astraios (Bauyrzhan Murzabayev) legutóbb halványabban teljesített. Javulással pénzdíjas sansz.    

 

Az ír tenyésztésű Raphael Santi (Bakos Gábor) favoritként várta a Derby napján megrendezett Buccaneer Díjat, de csak hetedik lett. Mellette szól, hogy tavaly megnyerte a Kisbér Díjat. Akkor többek Ostinato-t és Mediplomat-ot verte, persze nem elfelejtendő, hogy egy éve súlyban jobban állt az idősebb lovakhoz mérten, míg az idén már neki is 62 kg-ot kell cipelnie.

 

A mezőny a Libanon (Sertash Nailov), Diplomata (Timar Zsuzsa) és Sabato (Jakub Pavlicek) alkotta hármassal egészül ki. Közülük az Alagi Díj győztes Sabato képviseli a legjobb esélyt.

 

A Magyar Turf tippje: Ostinato – Raphael Santi – Kardiv

A Fortunaweb tippje: Ostinato – Kardiv – Raphael Santi

 

A hőségriadó miatt a tervezettnél később, 15:30-kor kezdődnek a galoppversenyek.