Ostinato: Sztárokkal karöltve!

2013-03-01
Eddigi pályafutásának legnehezebb versenye elé néz az A36 Szindikátus istálló lova szombaton Dubaiban. A Nad Al Sheba Trophy futamában tizenegy ellenfél vár hazánk kiválóságára.

 

Harmadik versenyére készül az idei Dubai World Cup Karneválon a korábbi Magyar Derby, Millenniumi- és Kincsem Díj győztes Ostinato. Amint arról a hét elején már beszámoltunk, az ötéves német tenyésztésű telivért benevezték egy most szombaton lefutásra kerülő 2810 méteres Group 3-as viadalra.

Kovács Sándor idomítottját csakúgy, mint legutóbbi az angol zsoké Ted Durcan fogja lovagolni, akivel maximálisan elégedett volt a menedzsment a február 14-i futamot követően.

 

A tizenegy ellenfél között több korábbi Group győztest találunk. A szakemberek véleménye szerint a futam egyértelmű favoritja az olasz származású, de évek óta Newmarket-ben dolgozó Marco Botti trenírozottja, Jakkalberry. Az Írországban született mén 2010-ben megnyerte a Gran Premio di Milano futamát (Gr-1). Utolsó tokiói versenyében ugyan „elvérzett” (tegyük hozzá, sok más európai aspiránssal egyetemben), de előtte harmadik helyen ért célba az ötödik kontinens legendás versenyében a Melbourne Cup-ban, s tavaly a Dubai World Cup napján is letette névjegyét, hisz szintén „bronzérem” jutott neki az ötmillió amerikai dollár összdíjazású Sheema Classic futamában két világsztár, a francia Cirrus Des Aigles, és az ír St Nicholas Abbey mögött. Nyergében a világ egyik legjobbjának tartott zsokéját, az angol Ryan Moore-t láthatjuk majd szombaton, a magyar idő szerint 17 órakor elrajtoló versenyben.

 

A papírszámítás szerint, az esélyesek közé sorolandó az a Saddler’s Rock, aki tavaly harmadik az angolok kultikus futamában, az extra hosszú távú, 4000 méteres Ascot Gold Cup-ban (Gr-1), majd nem sokkal később elsőként halad át a Goodwood Cup (Gr-2) célvonalán, mely versenyt 1878-ban a mi Kincsemünk is megnyert.

 

Figyelmet érdemel az immáron hétéves herélt Royal Diamond. A veterán korú telivér 2012-ben outsiderként nyakhosszal győzött a Group 1-es Ír St. Leger-ben. A szeptemberi ütközet óta nem futott, de Johnny Murtagh-gal a hátán ismét meglepetést okozhat.

 

Az arab mamutistálló, azaz a Godolphin team jó szokáshoz híven ezúttal is több lovat ad a futamba. Ballardy (Paul Hanagan), Tenenbaum (Mickael Barzalona) és Ahzeemah (Kieren Fallon) hármasából szinte bárki győzelmet arathat, de hozzájuk hasonlóan, akár a dél-afrikai Star Empire (Christophe Soumillon) is megnyerheti a versenyt. 

 

Nad Al Sheba Trophy (Group 3) - 2810M(a14F) - Turf - USD 200,000
 

Ló neve

Kor

Tulajdonos

Tréner

Zsoké

Súly

Minősítés

STAR EMPIRE

Mohd Khaleel Ahmed

M de Kock

C. Soumillon

58.0

106

BALLADRY

Godolphin

M Al Zarooni

Paul Hanagan

58.0

105

TENENBAUM

4

Godolphin 

M Al Zarooni

M. Barzalona

56.0

109

CERTERACH

5

Paul Rooney

M Halford

Jamie Spencer

58.0

105

TOPCLAS

7

Sh H. M. Al Maktoum

M bin Shafya

Wayne Smith

58.0

102

ROYAL DIAMOND

7

Andrew Tinkler

T Carmody

John Murtagh

60.5

112

AHZEEMAH

4

Godolphin

S bin Suroor

Kieren Fallon

56.0

106 

CHICAGO 

4

Thistle Bloodstock Ltd

P Shanahan

Tadhg O'Shea

56.0

99

OSTINATO

5

A36 Szindikátus

S Kovács

Ted Durcan

58.0

109 

AVERROES 

6

Sh Sultan bin Khalifa bin Zayed Al Nahyan

E Oertel

Patrick Cosgrave

58.0

112

JAKKALBERRY

7

ATB Jakkalberry Synd, Porter & Duke

M Botti

Ryan Moore

58.0

118

SADDLER'S ROCK

5

Michael O'Flynn

J Oxx

Declan McDonogh

59.5

113

 

Címkék: lóverseny,