Ostinato: A menetrend változott, de a fő célkitűzés változatlan

2013-02-25
Az elmúlt héten a Digi Sport televíziós csatorna Reggeli Start című műsorának vendége volt Kovács Sándor, a versenyló trénere, és Tussinger Richárd az A36 Szindikátus istálló egyik tagja.

 

Ostinato december közepe óta tartózkodik Dubaiban. Ez idő alatt két futamban adták indulónak a tulajdonosok. Először január 24-én, majd három héttel később, február 14-én lépett pályára a meydan-i szuperkomplexumban. Első versenyében a menedzsment számára is csalódást keltő hatodik helyen ért célba. Mint emlékezhetünk rá, a rossz startot követően az ír sztárlovas, Kieren Fallon az idomári tanáccsal szembe menve hamar élre állt az A36 Szindikátus istálló lovával, így Ostinato-nak elfogyott az ereje a 2000 méteres viadal finisére.

 

Második versenyét már 2200 méterre futotta a hazánkban kevésbé ismert angol zsokéval, Ted Durcan-nel. A hosszabb táv és az tréneri utasításnak megfelelő erőbeosztás egy pénzdíjas negyedik helyezéssel fizetődött ki.

 

A Szombathy Pál által készített interjúból megtudhattuk, hogy az ötéves, magyar tréningben álló telivér, akit mindössze 4 ezer euróét vásároltak Baden-Badenben, a tervek szerint továbbra is az Egyesült Arab Emirátusokban marad, s legközelebb március 2-án egy 2810 méteres Group 3-as versenyben (Nad Al Sheeba Trophy) állhat starthoz.

 

A többszörös champion Kovács Sándor bizakodó. Véleménye szerint a folyamatosan növekvő táv, és a ló számára kedvezőbbnek tűnő gyepes futófelület (eddigi két versenyét a speciálisan erre a célra kifejlesztett tapeta-n teljesítette) akár egy dobogós pozíciót is eredményezhet, sőt a végső győzelmet sem tartja elképzelhetetlennek a 200 ezer amerikai dollár összdíjazású megmérettetésben, ahol ismét Durcan lovagolhatja majd Ostinato-t.

 

A menetrend tehát némiképp változott, de a fő célkitűzés továbbra is a március 30-án lefutásra kerülő Dubai Gold Cup futama (3200m). Utóbbi verseny szintén Group 3-as besorolást élvez, de az összdíjazása 1 millió dollárra rúg, ami több mint 220 millió forintnak felel meg.

 

A teljes interjú a Digi Sport honlapján tekinthető meg.

  

Címkék: lóverseny,