Oroszországból is kivonul a Betfair

2014-04-10
A Betfair ismét elhagyott egy szabályozatlan piacot: bejelentése szerint a továbbiakban Oroszországból sem fogad új játékosokat.

 

A Betfair közleménye szerint az „orosz piacon zajlott közelmúltbeli változások” miatt a csoport „2014. április 11-től megszünteti az ügyfélszerzést Oroszországban”.

A vállalat mindenfajta marketing tevékenységet beszüntet az országban, és eltávolítja az oldalról az orosz nyelvi opciót is. Az affiliate partnerekkel meglévő szerződések érvényben maradnak, és kifizetésre kerülnek, tehát úgy tűnik, hogy a meglévő játékosokat egyelőre nem szándékoznak letiltani az oldalról.

 

A lépés előzménye az lehet, hogy két héttel ezelőtt több szerencsejáték oldal, köztük a PokerStars is felkerült arra az orosz feketelistára, mely azokat az internetes domaineket tartalmazza, amiket az internetszolgáltatóknak blokkolniuk kell. A listán legnagyobbrészt politikával, pornográfiával és drogokkal kapcsolatos domainek szerepelnek. 

A PokerStars és a 888poker részéről minden maradt a régiben, a Betfair azonban lényegesen óvatosabb megközelítést alkalmaz a szabályozatlan piacokon. Korábban már kivonult Görögországból, Németországból, Ciprusról és Spanyolországból is, hogy azokra a piacokra tudjon koncentrálni, melyek számára fenntartható piacnak minősülnek – az Egyesült Királyság, Írország, Dánia, Málta, Gibraltár és az Egyesült Államok szabályozott piacai, valamint Bulgária, ahol nemrégiben kapott liszenszet.

 

A kivonulási stratégia a következtében a póker már csak 2 százalékát jelenti a Betfair bevételeinek. A legfrissebb pénzügyi jelentés arra figyelmeztetett, hogy "az, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a fenntartható piacokra, és megszüntetjük az elégtelen szabályozással rendelkező piacokon való marketingünket és elérhetőségünket, továbbra is káros hatással van a bevételek növekedésére."

 

Ennek ellensúlyozására tehették meg a hét elején azt a bejelentést, miszerint liszenszet kaptak és elindították fogadási tőzsde szolgáltatásukat a legnagyobb európai szerencsejáték piacon, Olaszországban. A szolgáltatás a Betfair már meglévő betfair.it oldalán jelenik meg, ahol idáig sportfogadást, pókert és kaszinójátékokat kínált a cég. 

 
Címkék: fogadás, sportfogadás,