Örökös eltiltást és 2,5 millió dolláros bírságot kapott a Clippers tulajdonosa

2014-04-30
Örökre kitiltották az NBA-rendezvényekről Donald Sterlinget, a Los Angeles Clippers tulajdonosát rasszista megnyilvánulása miatt, valamint 2,5 millió dolláros bírságot is fizetnie kell.

 

Sajtóértesülések szerint a liga nyomást fog gyakorolni rá, hogy adja el a klubot.

A botrány szombaton robbant ki, amikor a TMZ portál nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen valószínűleg Sterling hallható, amint - többek között - azt mondja egy nőnek, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire.

 

A felháborodás végigsöpört a ligán, jelenlegi és korábbi sztárok, többek között LeBron James, Kobe Bryant, Michael Jordan és Magic Johnson adtak hangot felháborodásuknak, egyúttal követelték egy emberként az üzletember legszigorúbb megbüntetését. Nem csak az NBA berkein belül, hanem az egész országban nagy visszhangot váltott ki az eset, még Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is megszólalt az ügyben, ugyanis kifejezte reményét, hogy a liga megfelelően jár majd el.

 

Sterlingnek nem ez volt az első rasszista megnyilatkozása, ám a mostani keltette a legnagyobb hullámokat, ráadásul ezúttal a családja is elhatárolódott tőle. A tulajdonostól már korábban elhidegült felesége hétfőn közleményt adott ki, jelezve, hogy őt és gyermekeiket is lesújtották Sterling szavai. Hangsúlyozta, hogy a családban senki sem osztja ezeket a kirekesztő nézeteket.

 

A szponzorok a botrány kirobbanása óta sorra hagyják el a klubot.

 

Forrás: MTI

Címkék: kosárlabda,