Online póker: jövőre akár 90 napra is zárolhatja a bankszámlát az adóhatóság

Szerző: Adózóna

Amióta néhány héttel ezelőtt először elhangzott, hogy 2012. január 1-étől megadóztatják az online szerencsejátékot, tudni lehetett, hogy a várakozásoknak megfelelően lesz liberalizált piac a jövő évtől és a parlamentnek sürgősen meg kell kezdenie az ez irányú jogszabályalkotást.

Ennek első lépése a Rogán Antal által jegyzett, a napokban elfogadott előterjesztés, amely két játéktípus előtt nyitja most meg a kapukat.

Módosultak az online szerencsejáték szervezésére vonatkozó szabályok. Az online szerencsejátékok piacát két részre osztották: eddig minden szerencsejáték koncesszió-köteles üzlet volt, az új szabályozás alapján a lóversenyfogadás és a kártyajátékok bárki által, adóhatósági engedély alapján szervezhetőek, míg a többi játék változatlanul kizárólag koncesszió alapján szervezhető. Ezekre a játékokra továbbra is csak a Szerencsejáték Zrt. rendelkezik koncessziós joggal. Az online szerencsejáték engedély nélküli szervezését a törvény szigorúbban rendeli büntetni, továbbá az internet-szolgáltatókra és pénzintézetekre is kötelezettséget ró. Adókötelesek lettek az online szerencsejátékból származó bevételek.

A cikk folytatását itt találja.