Online kaszinó suli - Online nyerőgépek (slots)

Online kaszinó suli - 10. rész
Monte Carlótól Las Vegasig a kaszinók egyik legjövedelmezőbb üzletága a nyerőgépek hadserege, és ugyanez mondható el az online kaszinókról is – a játékosok az online verziókat is megszerették, hiszen nem kell tolakodni a nekik tetsző gépért, nem kell mások szerencséjét vagy éppen kudarcát végignézni, ahogy az utazásnak-szállásnak sincs extra költsége.

 

Aki bemelegíteni kíván, vagy szimplán csak ki akarja próbálni a szerencséjét, az jópár netes oldalon ingyen is játszhat. Aki pénzt is akar kockáztatni, az online kaszinókban bőven talál erre lehetőséget, a Vegas nyerőgép mellett népszerűek a 3D animációs, látványos grafikával rendelkező, és a különféle bónuszokkal operáló verziók is. Vannak olyan online kaszinók, ahol szoftvert kell letölteni a játékhoz, de találunk bőven flash kaszinó nyerőgépet is, amelyek a böngészőn keresztül futva az Adobe Flash player-t használják. A nem letöltendő verzióknál ugyan vannak grafikus és hangminőségbeli megszorítások, de a technika fejlődésével évről évre kevesebb. Néhány kaszinó esetében azt is tapasztalhatjuk, hogy kevesebb flash nyerőgépjáték van, mint letölthető ám vannak olyanok is, amelyeknek kimondottan a slot játékok a specialitásuk. És akkor még nem is beszéltünk a mobil technológiáról, mellyel szó szerint még a vizesblokkba is beviheti a nyerőgépes alkalmazást, akár Android alapon is.

 

Milyen típusú játékok vannak?

 

A játékosok számára a slot-játékok esetén az egyik legfontosabb ismérv az, hány nyerősor van, mivel minél több nyerősor van, annál több egyidejű fogadás engedélyezett. Az eredeti nyerőgépek esetén 3 tárcsa volt, tárcsánként minimum 10, maximum 20 szimbólummal, és egy nyerő sor. Amennyiben egy hagyományos 3 tárcsás nyerőgépben tárcsánként 15 szimbólum volt, akkor a lehetséges kombinációk száma 15x15x15, azaz 3.375, a nyerés esélye pedig 1 a 375-ből.  A modern gépek, különösen az online slotok esetében háromnál több tárcsa is lehetséges, ez pedig több módon is lehetőséget adhat a játékosoknak a nyerésre.

Az online nyerőgépek esetében technikailag nincs igazi limitje annak, hogy hány tárcsa vagy nyerő sor kerülhet bele egy játékba, hiszen a szoftver megalkotója akár több száz nyerő sort is beletehet a játékba, ha akar. Ez különösen azoknak a játékosoknak kedvez, akik kis összegekben fogadnak, ám a nagy összegben játszóknak már nehézséget okozhat, hogy 20 dollárt (fontot, eurót) tegyenek minden egyes sorra egy ezer nyerősoros játék esetén. Éppen ezért a legtöbb nyerőgépnek 10-20-50-250 nyerő sora van, az ennél több már nagyon ritka.

Az online kaszinós nyerőgép-játékoknak általában van olyan szekciója, ahol megismerhetők a nyerő sorok száma és összeállítása – például az átlós, az „N” vagy éppen a „Z” alakzatok, a variációk száma pedig szinte végtelen lehet, ezért aztán ha ilyen játékkal kívánjuk magunkat szórakoztatni, feltétlen érdemes tájékozódnunk, mire számítsunk. Napjainkban a legnépszerűbbek egyébként az öttárcsás nyerőgépek.

 

Van olyan, hogy nyerő stratégia?

 

Tényleg van esélyünk slot játékkal nyerni? Tényleg csak ülni kell a gép előtt, rááldozni valamennyit, nyomogatni a gombokat, aztán majd jön a bolygók (gyümik, szuperhősök, stb.) együttállása meg a jackpot, és letudódik a család jelzáloghitele is?

Ez természetesen nem így van – bárki bármit is mond, a nyerőgép igazi szerencsejáték (tehát az eredmény a véletlenen múlik) és igen kevés az esély rá, hogy kívülről manipulálni lehessen a végeredményt, hacsak nem mi vagyunk a hackervilág királyai. Vannak azonban olyan technikák, amelyek segítségével növelni lehet a játék élvezetét, és megakadályozni azt, hogy többet veszítsünk, mint amennyit szeretnénk.

• Mielőtt játszunk, mindig döntsük el, mennyit akarunk áldozni a szórakozás ezen típusára – és ami a legfontosabb, soha ne tekintsük a nyerőgépet pénzszerzési lehetőségnek, és arra se számítsunk, hogy majd a nyeremény megoldja az összes pénzügyi problémánkat. Éppen ezért jó, ha elkülönített bankszámláról költünk szerencsejáték céljára, és az online kaszinóban korlátozhatjuk is magunkat, azaz limitálhatjuk, mennyi pénzt kívánunk költeni.

• Mielőtt online kaszinót választunk, feltétlen ellenőrizzük le, milyen oddszokat kínál a kaszinó (azaz mire mennyit fizet), illetve az auditjelentés szerint mekkora a kifizetési ráta (azaz mekkora az adott kaszinó esetén a house edge) a nyerőgépek esetén.

• Okosan válasszunk játékot – igen sokféle játékkal találkozhatunk a különböző honlapokon, de általában a legjobb oddszok a 3 tárcsás játékokon vannak, a progresszív játékok esetén ugyan nagyobb nyeremények lehetségesek, ám sokkal kisebb a nyerés esélye, mint a hagyományosaknál, ennek köszönhetően a játékra fordítható pénzünket is hamarabb eljátszhatjuk. Ismerkedjünk tehát a játékokkal, játszunk kis tétekkel, és tapasztaljuk ki, mi tetszik és mi nem. Kereshetünk például olyan játékokat is, amelyeken vannak bónusz körök.

• Minden egyes játéknál alaposan olvassuk át a játékszabályt, mert azok eltérőek lehetnek mind kifizetésben, mind bónuszlehetőségekben.

• Arra is figyeljünk, hogy mi a minimumtét, illetve mennyit kell fogadnunk ahhoz, hogy minden kifizetési lehetőséget aktiváljunk – ha résen vagyunk, nem járunk úgy, hogy hamarabb elfogy a pénzünk, mint ahogy esélyünk lenne a jackpotra.

• A bónuszok igénylése (elfogadása) esetén is legyünk tisztában azzal, hányszor kell megjátszani azt, hogy kifizetést kérhessünk – ez játékonként eltérő lehet, sőt az is előfordulhat, hogy a bónuszt csak meghatározott nyerőgépeken forgathatjuk meg.

• A játékok RNG (véletlenszám-generátor) alatt futnak, így ne higgyük azt, hogy csak egyetlen játékban lehetünk nyertesek. Ez egyben azt is jelenti, hogy semmi sem biztos, minden a véletlenen múlik, akármilyen stratégiához is folyamodunk.

• Csak akkor fogadjunk nagyobb tétben, ha nyertünk, ha pedig vesztünk, játszunk kisebb tétekben. Ezzel a módszerrel tovább tudjuk nyújtani azt az időt, amelyet játékkal tölthetünk (azaz ugyanazon összegért hosszabb ideig játszhatunk).

• Tudjuk, mikor kell abbahagyni, ha pedig nagyobb összeget nyerünk, kérjünk azonnal kifizetést, így nem hagyunk magunknak esélyt arra, hogy felelőtlenül, később megbánva eljátsszuk azt.

• Időnként tartsunk szünetet, ne hagyjuk, hogy magával sodorjon a játék szenvedélye.

• Soha ne üljünk ittasan vagy bódult állapotban a gép elé – mert míg egy hagyományos, magára valamit is adó kaszinóból előbb-utóbb kidobnak, ha nagyon részegek vagyunk, ugyanezt a szívességet senki sem teszi meg nekünk otthon a saját nappalinkban.