Online is ki lehet majd tölteni az új Tippmix szelvényt, de offline kell feladni

2015-08-06
A cég elmondása szerint a Tippmixet kifejezetten a játékosok igényei alapján szabták át...

 

A Szerencsejáték Zrt egy 20 éves háttérrendszert fejleszt át, újít meg - tudta meg az origo.hu egy mai háttérbeszélgetésen. A statikustól a dinamikus fogadásszervezés felé indult el a cég, jönnek az élő fogadások, valamint jelentősen bővül majd a kínálat is – például egy-egy eseménynél többféle fogadási lehetőség közül lehet majd választani, így megtippelhetjük például azt is, hogy név szerint ki szerzi a következő gólt. A rendszert már tesztelik, és augusztusban várhatóan élesben is elindul az újfajta Tippmix.

 

Fura megoldás, hogy a szelvényeket ezentúl online is összeállíthatjuk, azonban fogadni továbbra is csak a fogadóirodákban, a lottózókban lehet. A játékos az interneten kijelöli az eseményeket, hogy mire kíván fogadni, majd lehetősége nyílik a virtuális szelvény kinyomtatására, ami kvázi egy kitöltési segédlet – írja az origo.hu. Ezzel a kinyomtatott papírral kell elsétálni a lottózóba, és ott az eddigiekhez hasonlóan ki kell tölteni egy Tippmix szelvényt. Állítólag tervbe van véve, hogy ezt leegyszerűsítendő egy vonalkód beolvasásával – a szelvény kitöltése nélkül – lehetne feladni a tippsort.

 

A teljes informatikai és értékesítési rendszer fejlesztésére, amelynek egy része a Tippmix-fejlesztés, az állami cég körülbelül 5 milliárd forintot költött. A 2013-ban indított TippmixPro és a most megújuló Tippmix integrálása – például, hogy a Nyomtatás gomb alá egy Fogadás gomb is kerüljön – felmerült már ugyan, de rövid távon ez még nem várható.

 

A megújult Tippmix szelvény (Fotó: Marton Szilvia - Origo)