Ön is ilyen arcot vágna 3,6 milliárd megnyerésekor?

2014-08-19
A WSOP jótékonysági versenyének nyertese ilyen arccal vette tudomásul, hogy 15,3 millió dollár hullott éppen az ölébe.

 

Minden évben megrendezik a World Series of Poker versenyek keretében a Big One for One Drop elnevezésű összecsapást, mely a One Drop elnevezésű jótékonysági szervezet számára biztosít forrást. 

 

A szervezet, mely arra törekszik, hogy a világon mindenki egészséges ivóvízhez jusson, a rendkívül magas nevezési díjú (1 millió dollár) versenyre befolyó pénz 11,1%-át kapja. Ebből szép összeg szokott összejönni, tekintve, hogy az idén 41 versenyző ült le az asztalok köré összemérni tudását.

 

A legnagyobb nevekkel találkozhatunk itt, köztük Daniel Cates, Phil Ivey, Daniel Negrenau. A versenyt a legnagyobb megmérettetések között tartják számon, és ekkora nevezési díjnál a győztest megillető nyeremény is rekordokat szokott döntögetni. 2012-ben Antonio Esfandiari  a pókerversenyek történetének legnagyobb, 18.346.673 dolláros nyereményét vihette haza.

 

Az idén június végén-augusztus elején megrendezésre kerülő eseményen ez a rekord nem került megdöntésre, de minden bizonnyal új rekordot írhatunk be a „hogyan tartsuk meg pókerarcunkat nagynyeremény esetén” érdemek közé.  A 23 éves nyertes, Daniel Colman a világ talán legnagyobb pókerjátékosával, Daniel Negrenauval szemben bizonyult jobbnak a nézők meglepetésére.

 

 

A végső lapok leosztását felállva és tapsolva néző közönség nem kis meglepetésére Colman olyan arccal vette tudomásul, hogy 15,3 millió dollár hullott az ölébe, mintha temetésen lenne. Később sem oldódott ez a letargia az arcáról, még akkor sem, amikor az orra elé tolták a nyereményét jelképező dollárkötegeket, pedig akkorra már minden bizonnyal felengedett benne a feszültség.

 

A minden bizonnyal gátlásokkal küzdő fiatal pókerzseninek, úgy véljük, még gyakorolnia kell a reflektorfényben állást. Egyébként a póker teljesítményével semmi gond nincs, úgy véljük, lesz még alkalma gyakorolnia az ünneplést hasonló volumenű versenyeken. 

Címkék: nyeremény, póker,