Olasz bunda - eltiltották a Juventus edzőjét

2012-08-10
Az olasz fogadási botrányban betöltött szerepe miatt tíz hónapos eltiltással sújtották Antonio Contét, a Juventus trénerét, aki még a Siena edzőjeként keveredett bele az ügybe.

 

A mérkőzések manipulálásának vádja alól ugyan felmentette Contét az ügyészség, de a jelek szerint két esetben is tudott arról, hogy az eredmény a "megbeszéltek" szerint fog alakulni, ezeket pedig nem jelentette – írja a SamsungSport.hu.

Segítői még nála is komolyabb büntetéssel nézhetnek szembe: Cristian Stellini, aki egyébként már távozott is a torinói együttestől, két és fél évig, míg Angelo Alessio nyolc hónapig nem edzősködhet. 

 

A klub két érintett játékosa, Leonardo Bonucci és Simone Pepe felmentést kapott a vádak alól, ők folytathatják karrierjüket. Ők még a Bari és az Udinese alkalmazásában állva keveredtek gyanúba.

 

Könnyen lehet, hogy Conte távozik a Juventus kispadjáról, ugyanis az ítélet értelmében - noha edzéseket vezethet - június 9-éig nem ülhet le a klub kispadjára, vagyis a következő szezont gyakorlatilag teljes mértékben ki kellene hagynia.

 

Az ítéletek ellen augusztus 20-áig lehet fellebbezni az olasz szövetségi bíróságnál.