Október 5-én csap össze Klicsko és Povetkin

2013-07-02
Október 5-én Moszkvában mérkőzik meg egymással az ukrán Vlagyimir Klicsko és az orosz Alekszandr Povetkin nehézsúlyú szuper-, illetve világbajnok ökölvívó.

 

A 37 esztendős, IBF, IBO világ- és WBO, WBA szuperbajnok Klicsko a 64. profi mérkőzésére készül a veretlen, 26 meccséből tizennyolcat kiütéssel megnyerő, 33 esztendős Povetkin ellen, aki 2011 októberében hódította el a WBA nehézsúlyú világbajnoki övét.

 

"Ez a legnagyobb meccs, amit a nehézsúly jelenleg kínálni tud - mondta a bejelentés után a 60 győzelmet és három vereséget számláló ifjabb Klicsko fivér. - Még sosem bokszoltam Moszkvában, de alig várom, hogy abban a különleges atmoszférában lépjek a kötelek közé, amelyet a rengeteg ukrán és orosz néző várhatóan teremt."

 

Klicsko legutóbb májusban bokszolt: Mannheimben hat menetben, technikai K. O.-val verte a német-olasz Francesco Pianetát. Povetkin előzőleg szintén májusban lépett a szorítóba: negyedik címvédő mérkőzésén, Moszkvában a harmadik menetben ütötte ki a lengyel Andrzej Wawrzykot.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: boksz,