Obama győzelmét jósolják a fogadóirodák

2012-09-11
Már csak két hónap van hátra a 2012-es amerikai elnökválasztásig, és a brit bukmékerek természetesen már több, a választással kapcsolatos fogadási lehetőséget kínálnak.

 

A legnépszerűbb fogadási lehetőség természetesen az elnök személyére vonatkozik, itt a fogadóirodák egyértelműen Barack Obama győzelmét jósolják. A Ladbrokes fizeti a legkisebb (1,33),  a Betfair a legnagyobb (1,45) pénzt Obama ismételt elnökké választása esetén. Abban az esetben, ha Mitt Romney lenne a befutó, a Ladbrokes 3,1-szeres, a Betfair 3,04-szeres nyereményt fizetne. Romney győzelmére legnagyobb esélyt egyébként a 888Sport (2,7), a legkisebbet pedig a Ladbrokes (3,1) látja.

 

Arra is fogadhatunk, hogy melyik párt lesz a befutó, itt az előzőekből kiindulva Obama pártjának, a demokrata pártnak adnak nagyobb esélyt a fogadóirodák (1,33 – 1,47 közti oddsok),  a republikánusok győzelme esetén 2,7 – 3,04-szeres összeget fizetnének.

 

A vállalkozó kedvű fogadók akár Alabamától Wisconsinig, mind az ötven államra külön-külön megtippelhetik, hogy melyik párt fogja elhozni a szavazatok többségét. A republikánusok arizonai győzelmére például 1,08-szoros, a demokratákéra 6,5-szeres pénzt fizetnek. Kaliforniában ugyanakkor fordított a helyzet, itt a demokraták győzelmét várják a bukmékerek, az ő győzelmük esetén csak 1,02-szeres szorzót alkalmaznak, míg egy esetleges republikánus siker 11-szeres nyereményt jelentene.

 

Címkék: fogadás,