Obama bevallotta, hogy feketén fogadott a SuperBowlra

2016-02-24
Régóta közismert, hogy Obama elnök nagy sportrajongó, egy nemrégiben a Stephen Colbert-féle Late Show-ban adott interjúja azonban új szintre emelte ezt…

 

A Denver Broncos győzelme után leadott interjúban arra a kérdésre, hogy látta-e a meccset, Obama így válaszolt: „Természetesen igen. Minden Super Bowl után felhívom a győztes csapatot, hogy gratuláljak nekik. Néha a vesztes csapatot is, különösen, ha fogadtam rájuk.”

 

Mikor Colbert tájékoztatta, hogy Nevada államon kívül illegális a Super Bowlra fogadni, Obama viccelődve annyit mondott: „Én vagyok az elnök. Ezennel megbocsátok magamnak.” (A jelenet az alábbi videón 5:30-nál kezdődik.)

 

 

Egy tavaly megjelent cikk szerint az elnök golfra is szokott fogadni. Ezzel kapcsolatban Obama azt nyilatkozta, hogy Derek Jetter volt profi baseball játékos és a Las Vegas Sun szerkesztője megkopasztották. Az elnök az egyetemi kosárlabda bajnokság, az NCAA brackets kapcsán sem volt szégyenlős, a Fehér Ház még a fogadási lapját is nyilvánosságra hozta. Érdekes lenne tudni, hogy vajon utódjára, az USA leendő, 45. elnökére leadta-e már a fogadását :)

 

Annak ellenére, hogy láthatóan kedveli a baráti fogadásokat, Obama sokak nemtetszését váltotta ki azzal 2010-ben, mikor egy városházán tartott eseményen nagy tömeg előtt kijelentette, hogy „ne verjenek el egy rakás pénzt Vegasban, ha főiskolára próbálnak spórolni.” 

 

A nevadai kaszinók rekordot jelentő, 132 millió dolláros forgalmat bonyolítottak az idei, 50. Super Bowl alkalmával, ez azonban elhalványul az Ezüst Államon kívül megtett fekete tétek összessége mellett. Az amerikai szerencsejáték szövetség, az AGA becslése szerint az amerikaiak körülbelül 4,2 milliárd dollár értékben fogadtak a nagy meccsre. 

 

Jelenleg legalább két amerikai állam jogalkotói és az AGA is aziránt lobbizik, hogy módosítsák azt az 1992-es szövetségi törvényt, mely Nevada államon kívül megtiltja a sportfogadást. 

 

Címkék: fogadás, sportfogadás,