Nyoma sem maradhat a szerencsejátéknak az interneten Oroszországban

2012-11-28
Az Orosz Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében a szerencsejátékokkal kapcsolatos információk is illegálisak Oroszországban.

 

Az orosz szerencsejáték ellenes törvények tovább szigorodtak, miután az ország Legfelsőbb Bírósága úgy döntött, hogy az internetszolgáltatók az engedélyükkel játszanak, amennyiben online fogadással kapcsolatos információkat biztosítanak – tájékoztat a Gambling Compliance.

 

Az orosz kormány hivatalos lapjában, a Rossiyskaya Gazeta-ban közzétett döntés egy korábbi, pskovi bírósági döntést bírált felül, mely szerint a Rostelcom nevű internetszolgáltatónak nem kell blokkolnia az online szerencsejáték oldalakat.

A Pskov Városi Bíróság úgy érvelt, hogy bár az online szerencsejáték tilos az országban, az ahhoz való hozzáférés biztosítása nem az. A Legfelsőbb Bíróság azonban felülbírálta ezt a döntést, és úgy ítélte meg, hogy a tiltott információhoz való hozzáférés biztosítása egyenértékű ennek az információnak a terjesztésével.

“A legfelsőbb bíróság magyarázata szerint még azokat az oldalakat is le kell kapcsolni, melyek csak szerencsejáték portálokkal kapcsolatos információkat tartalmaznak.”  olvasható az ítéletben. „Ez sokkal szigorúbb megközelítés, mint az eddigiek: nyoma sem maradhat a szerencsejátéknak a weben.”

 

Oroszországban tilos az online szerencsejáték, bár ennek érvényesítése eddig meglehetősen esetleges és következetlen volt. Szerencsejáték oldal üzemeltetése illegális, bár az azon való játék nem az. Az orosz hatóságok ezidáig nem sok erőfeszítést tettek annak érdekében, hogy blokkolják a pénzügyi tranzakciókat vagy a szerencsejáték oldalakat, azonban most az új utasításnak eleget nem tevő internetszolgáltatók engedélyét akár be is vonhatják.

 
Címkék: online játék,