Nyolcadik a férfi és a női válogatott is a vívó EB-n

2013-06-20
Zágrábi vívó EB eredményei

 

A Márton Anna, Benkó Réka, Várhelyi Anna, Varga Dóra alkotta együttes a viadal honlapja szerint az 5-8. helyért rendezett szakasz első fordulójában az azeriekkel csapott össze, s négytusos vereséget szenvedett úgy, hogy jórészt az azeriek vezettek.

A csapat utolsó összecsapása a franciákkal szemben előzőleg egyetlen találattal, 45-44-re alulmaradó németekkel zajlott, akik csak az első asszóban voltak hátrányban, onnantól szinte végig vezettek. Gyorsan elhúztak 20-13-ra, s bár a magyarok szépen visszazárkóztak egy-két-három tusnyira, fordítaniuk nem sikerült. A legközelebb ehhez Benkó állt, aki 37-40-ről egyenlített 41-41-re, az utolsó négy találatot azonban Limbach adta. 

 A női kardcsapathoz hasonlóan nyolcadik helyen végzett a magyar férfi tőrválogatott is csütörtökön a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

 

A Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence, Mazza Lorenzo összeállítású együttesnek a németektől elszenvedett negyeddöntős vereség után a csehekkel kellett vívnia az 5-8. helyért zajló csatározások első fordulójában, és bár sokáig a magyaroknál volt az - egyes szakaszokban tetemes - előny, végül két találattal az eredményesen hajrázó csehek bizonyultak jobbnak.


Ezt követte egy sokkal nehezebb feladat, mivel a másik ágon két olyan együttes - az olasz és a francia - csapott össze, amely általában a legjobb négy között szerepel, s nem ritkán nyer is. Ezúttal azonban meglepetésre mindkettő kikapott a negyeddöntőben, így került a magyarok és a csehek mellé, majd kettejük csatáját a franciák nyerték 45-44-re úgy, hogy az olaszok már 44-40-re is vezettek.


    A magyaroknak így az olaszokkal kellett összecsapni a hetedik helyért, és ezúttal érvényesült a papírforma a páston: magabiztosan nyert az ellenfél.  


    

 

Eredmények (nők):

    az 5-8. helyért:

Azerbajdzsán-Magyarország 45-41

    a 7. helyért:

Németország-Magyarország 45-41 

    az elődöntőben:

Ukrajna-Lengyelország 45-41

Oroszország-Olaszország 45-35

    korábban:

    a negyeddöntőben:

Ukrajna-Azerbajdzsán 45-38

Lengyelország-Magyarország 45-43

Olaszország-Franciaország 45-41

Oroszország-Németország 45-41

 

Eredmények férfiak (az Eb honlapja alapján):

    az 5-8. helyért:

Csehország-Magyarország 45-43

    a 7. helyért:

Olaszország-Magyarország 45-27

    az elődöntőben:

Lengyelország - Nagy-Britannia 45-42

Németország-Oroszország 45-39

    

Forrás: MTI

Címkék: vívás,