Nyernie kell a továbbjutáshoz a Szolnoknak

2014-02-19
A jövő keddi, utolsó fordulóban győznie kell a Szolnoki Olajnak ahhoz, hogy továbbjusson a negyeddöntőbe a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupában.

 

A nyolcaddöntős szakasz ötödik játéknapján a magyar együttes 89-78-ra kikapott a szlovén Novo Mesto vendégeként, így a J csoportban az olasz Reggio Emiliával együtt három csapat is 3/2-es győzelmi mérleggel áll, a sereghajtó francia Cholet-nak (1/4) már nincs esélye a továbbjutást jelentő első két helyen végeznie.

 

A Tisza-parti alakulat - amely két éve bekerült a sorozat debreceni négyes döntőjébe - a zárófordulóban a Cholet-t fogadja, és csoportelsőként jut tovább, ha győz, továbbá a másik meccsen a Novo Mesto hazai pályán megveri a Reggio Emiliát. A szolnokiak másodikként biztosítják helyüket a legjobb nyolc között, ha győznek, és a Reggio Emilia nyer Szlovéniában. Ha viszont Dragan Aleksic együttese kikap a franciáktól, akkor búcsút mondhat a folytatásnak.

 

"A feladatunk egyértelmű: le kell győznünk a Cholet-t" - idézte a szolnoki vezetőedzőt a kezdő5.hu szaklap, míg az irányító Simon Balázs megerősítette: most már a Cholet elleni mérkőzésre kell koncentrálniuk, és azt meg kell nyerniük, hogy továbbjussanak. A kieséses rendszerű és az egyik csapat második sikeréig tartó negyeddöntő március 11-én kezdődik.

 

A J csoport állása a záróforduló előtt:

1. Reggio Emilia (olasz) 8 pont (410-375)

2. Szolnoki Olaj 8 (386-375)

3. Novo Mesto (szlovén) 8 (381-376)

4. Cholet (francia) 6 (367-418)

 

Forrás: MTI

Címkék: kosárlabda,