Norvégia és Németország is két arannyal gazdagodott

2014-02-12
Norvégia és Németország is két-két aranyéremmel gazdagodott a szocsi téli olimpia keddi versenynapján. A sífutók sprintversenyében Simon Ágnes a 66., míg Szabó Milán a 73. lett.

 

A sífutópályán a férfiak döntője gyorsan kétesélyessé vált, miután a táv közepénél hárman is nagyot buktak, a nagy csata viszont elmaradt, miután az egész nap kirobbanó erőben síelő norvég

 

simán maga mögé utasította a svéd Teodor Petersont. A finálé legszerencsésebbje a szintén svéd Emil Jönsson volt, aki egy hiba után korán leszakadt öt riválisáról, ám a bukássorozat adta esélyével élni tudott, s harmadikként ért célba. A selejtezőben Szabó Milán bukott is, de így is meg tudta előzni 13 vetélytársát.

 

A női finálét végig uralni tudta a norvég Maiken Caspersen Fallan, és biztosan nyert. Igazi nagy csata az ezüstéremért alakult ki, s ebből a szintén norvég Ingvild Flugstad Östberg jött ki jobban, miután 2 századmásodperccel meg tudta előzni a szlovén Vesna Fabjant. Simon Ágnes egy riválisát előzte meg a selejtezőben.

 

A gyorskorcsolyázók arénájában - ahogy várható volt - megtört a három napja tartó holland egyeduralom, miután a női címvédő dél-koreai Li Szang Hva szenzációs teljesítménnyel, új olimpiai rekordokat felállítva nyerte meg a női 500 métert.

 

A szánkósoknál már a hétfői első két csúszás után szinte biztosra vehető volt a háromszoros világbajnok német Natalie Geisenberger sikere, így keddre annyi kérdés maradt, hogy mennyivel előzi meg riválisait. A 27 éves szánkós végül az elmúlt 50 év legbiztosabb győzelmét aratta, miután a négy futam alapján 1.139 másodperccel volt gyorsabb címvédő honfitársánál, Tatjana Hüfnernél.

 

A női síugrás most debütált a játékokon, s kifejezetten izgalmas versenyt láthatott a közönség. A szoros csatából a 22 éves német Carina Vogt került ki győztesen, minimális előnnyel megelőzve az osztrák Daniela Iraschko-Stolzot.

 

A sílövők üldözéses számában Darja Domracseva imponáló versenyzése révén megszületett a téli olimpiák történetének első női fehérorosz aranyérme, a Iouri Podladtchikov győzelmével záruló férfi hódeszkások félcső viadalában pedig a szocsi játékok második svájci sikere.

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,