Női uralom az online szerencsejátékban?

A Belle Rock online szerencsejáték cég által készíttetett új tanulmány szerint, az online kaszinókban játszó nők száma már majdnem eléri a férfiakét. Az Egyesült Királyságban 2010-ben négyszer annyi nő játszott kaszinó játékokat az interneten, mint 2007-ben.

 

 

Az online szerencsejáték hagyományosan a férfiak játéka, azonban az új felmérés szerint a brit online kaszinó játékosok már közel fele nő. A Hitwise által készített felmérés arra az eredményre jutott, hogy 2011-ben a játékosok 48,38%-a nő volt.

 

A Hitwise szerint „az internet nagy szerepet játszott a női kaszinójátékosok számának növekedésében. Az online kaszinók nem csak, hogy kényelmesebb hozzáférést biztosítanak azok számára, akik kaszinó játékokat akarnak játszani, hanem olyan atmoszférát is teremtenek, melyet a hölgyek biztonságosnak éreznek. A kimondottan nőket megcélzó online kaszinó és bingó oldalak egyre növekvő száma segít abban, hogy egyre több nő lépjen be ebbe a szektorba. 

A legutóbbi Brit Szerencsejáték Preferencia Felmérés adatai azt mutatják, hogy bár az online kaszinó játékokat játszó hölgyek száma nőtt, a férfiak  jobban változtatgatják szerencsejátékos tevékenységüket, mint a nők. Míg a férfiak erőteljesen preferálják a pókert, a rulettet és a sportfogadást, a nők inkább az online nyerőgépeket és bingót kedvelik. A nők kétszer nagyobb valószínűséggel játszanak bingót, mint a férfiak.”

 

Egy, a Woman at NBCU által publikált másik hír szerint, a nők egyre inkább jobban értenek a technikai kütyükhöz, mint a férfiak. Felmérésük alapján az amerikai nők 54%-ának, míg a férfiak csak 46%-nak van okostelefonja. A nők nagyobb valószínűséggel használnak különböző okostelefon alkalmazásokat és Nintendo Wii-t is.  

 

„Mivel a kütyü-függő nők egyre növekvő száma váratlan módon alakítja át ezt a szektort, az értékesítőknek és marketingeseknek valós időben kell reagálniuk ezekre a változásokra.” mondta  a Women at NBCU munkatársa, Melissa Lavigne-Delville

Míg tehát a kaszinózást tradicionálisan a férfiak szabadidő tevékenységének tartották, ezek a legutóbbi adatok azt jelzik, hogy változtatni kell ezen a hozzáálláson. Azok az online kaszinó portálok, melyek továbbra is szigorúan a férfiak felé pozícionálják magukat, elszalasztják a piac értékes, 50%-os részét.