Női kosárlabda EK - Lett centerrel várja a címvédő Moszkvát a PEAC

2014-01-14
A lett Leva Kublinával megerősödve készül a PEAC-Pécs a címvédő Dinamo Moszkva elleni nyolcaddöntőre a női kosárlabda Európa Kupában.

 

A pécsi klub keddi tájékoztatása szerint a kiváló center a szezon végéig szóló megállapodást ír alá, amennyiben az orvosi vizsgálatokon megfelel. A 31 éves kosaras - aki korábban légióskodott Miskolcon és Győrben is - az előző idényben a török sztáregyüttesben, a Fenerbahcéban játszott, majd néhány hónappal ezelőtt térdműtéten esett át, s azóta Rigában edzett. Pályafutása során megfordult a Dinamo Moszkvánál is.

"Kublina szerződtetésére azért volt szükségünk, mert centerposzton sebezhetőek voltunk. Ráadásul rengeteg feladat vár még a csapatra, a Közép-európai Ligában ugyanis bejutottunk a Final Fourba, a Magyar Kupában ott vagyunk a legjobb nyolc között, áprilisban kezdődik a magyar bajnoki rájátszás, továbbá az Európa Kupa nyolcaddöntőjében is érdekeltek vagyunk" - fogalmazott Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója.

Az EK-csoportkört 5/1-es győzelmi mérleggel záró Dinamo soraiban ott lesz az olimpiai bajnok amerikai Tina Charles is. A pécsi találkozó csütörtökön 17.30-kor kezdődik, a visszavágóra jövő szerdán kerül sor az orosz fővárosban.

 

Forrás: MTi

Címkék: kosárlabda,