New York Red Bulls - Atlanta: Rangadó az alapszakasz-elsőségért

2018-09-30
Az MLS-ben csapattól függően 2-4 forduló van hátra az alapszakaszból. Az ATL és az NYRB már rég biztosította a play off szereplést, de mindkettőnek célja az alapszakasz-győzelem. Négy meccse van mindkét csapatnak, és jelenleg pont négy egység az Atlanta előnye a New Yorkkal szemben.

New York Red Bulls - Atlanta United

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1.65

Kezdés: vasárnap, 19:00

 

 

Érdekes kis meccs lesz, mert nagy a tét, közben pedig mégsem. A rájátszásban mindkét csapat biztosította a helyét, sőt az is biztosnak tűnik, hogy az első körben egyik fél sem fog pályára lépni. Az MLS-ben ugyanis a konferenciák első két helyezettje rögtön a 2. körbe jut. Az Atlanta és a NYRB is 'pihenni fog', de nem fog pihenni vasárnap.

Akad egy-két sérült mindkét oldalon, de a kulcsjátékosok, a kezdők nem érintettek. Viszont a Red Bulls nincs könnyű helyzetben, mert a 19-gólos támadója, Wright-Phillips eltiltott. A Toronto elleni bajnoki 86. percében begyűjtötte egy sárgát, amit nagyon nem kelett volna, így ezen a bajnokin nem szerepelhet.

Az MLS-ben Martinez és ő szerezte a legtöbb gólt idén, a góllövőlista élén is ők állnak. Martinez az ATL támadója 30 gólnál tart, míg őt követi B. Wrgiht-Phillips 19 dugóval. Egyébként volt idő, amikor még az sem tűnt elképzelhetetlennek, hogy Josef Martinez akár 40 gólig is eljut, de négy fordulóval a zárás előtt ehhez már csoda kéne. Viszont amíg Martinez most is lőhet gólokat, addig a Red bulls támadója nem. Ha hihetünk az mlssoccer.com-nak, akkor White léphet pályára Wright-Phillips helyére, aki idén 3 bajnokin játszott, és 1 gólt szerzett.

Várható kezdőcsapatok:

NYRB: Luis Robles — Michael Murillo, Tim Parker, Aaron Long, Kemar Lawrence — Tyler Adams, Marc Rzatkowski — Danny Royer, Kaku, Alex Muyl — Brian White
ATL: Brad Guzan — Franco Escobar, Michael Parkhurst, Leandro Gonzalez Pirez, Chris McCann — Eric Remedi, Jeff Larentowicz, Miguel Almiron — Julian Gressel, Josef Martinez, Hector Villalba

Az Atlanta United nem görcsöl, hisz nincs miért. Legutóbbi két meccsét 3-0-ra és 4-3-ra nyerte idegenben a Rapids és a San José ellen. Utolsó 8 idegenbeli meccséből csak egy volt, ahol nem jutott el minimum két lőtt gólig!

A Red Bulls sem véletlenül második keleten, hazai pályán pedig kifejezzen domináns. Utolsó 9 hazai találkozójából 8-at megnyert, viszont amikor kikapott a Crew-tól, akkor is lőtt két gólt! Más kérdés, hogy mindig ott volt Wright-Phillips. Persze ami hátránynak tűnik, az lehet előny is. Az ATL elkényelmesedhet, mert tudják, hogy ha nincs a kezdő ék, akkor nincs, aki gólt lőjön. Közben azért ez nincs így, Royer is eljutott 10 gólig, és azért a középpályások közül többen is veszélyesek a kapura.

Egyébként pedig a Red Bulls-nak nincs veszíteni valója. Legrosszabb esetben keleti 2. lesz a csapat, de az sem rossz, mert a rájátszás első körét a 2. is kihagyja. Ha viszont most nyerni tud a New York, akkor egy pontra megközelíti az Atlantát, és akkor igazán izgalmas lehet az alapszakasz hajrája is. Ha viszont az Atlanta nyer, akkor 7 pontos előnyre tesz szert, amit már aligha ad majd le.

Presztízs meccs, amit mindkét együttes meg szeretne nyerni, így mi arra tippelünk, hogy Wright-Phillips nélkül is lesznek gólok.

Címkék: sportfogadás, tipp,