Nemzetközi tanácskozás az illegális fogadásokról, bundabotrányokról

Budapest, 2011. szeptember 26., hétfő (MTI)
Nemzetközi tanácskozást rendez kedden a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) "Bundák, bűnbandák, illegális fogadások avagy felütötte a fejét a XXI. század sportjának pestise?" címmel.


   A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában sorra kerülő rendezvényen előadást tart Bánki Erik, a Parlament sport- és turizmus bizottságának elnöke, Risto Nieminen, a Szerencsejáték Világszövetség (World Lottery Association) elnöke, Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) elnöke, Antonio Costanzo, az Európai Sportbiztonsági Szövetség (European Sports Security Association) tanácstagja, Németh Iván, az RGA magyarországi képviselője, valamint Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára.

    A tanácskozáson az illegális sportfogadásokkal és a nemzetközi bundabotrányokkal összefüggésben többek között az állam szabályozó szerepéről, a média felelősségéről, illetve az európai válaszlépésekről lesz szó.