Németország - Belgium: A barátság jegyében

2023-03-28
Németország a következő Eb házigazdája, így nem játszik selejtezőket. Ellenben felkészülési találkozókat igen, kedden pl. Belgium lesz a Nationalelf ellenfele.

Németország - Belgium

Felkészülési mérkőzés

 

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt 

Unibet odds: 1.71

Kezdés: 2023.03.28. 20:45

 

A keddi nap legnívósabb meccsét Kölnben rendezik, méghozzá különösebb tét nélkül. Németország házigazdaként nem játszik a selejtező sorozatban, Belgium pedig épp ráért, ezért a két szövetség lekötötte ezt a találkozót a felkészülés jegyében. 

Itt aztán lapokra fogadni nem igazán éri meg, két csapat, amely a focival fog foglalkozni, Delajod spori ha kis szerencséje van, simán akár lap nélkül is lehozza azt a 90 percet.

A cél a felkészülés, az, hogy a csapatok szituációkat gyakoroljanak, megnézzen egy-egy játékost a mester, az eredmény másodlagos. Mivel elég bő és minőségi a keret mindkét oldalon, lehetséges kezdőt ugyan lehet összerakni, jósolni, de hogy mi lesz a mesterek fejében, csak a meccs előtti órában derül ki.

Lényeg a lényeg, ez a két csapat elit. Függeltenül attól, amit a vb-n mutatott, ahol a politika is bele volt szőve, a színes karszalagtól a térdelésen át minden volt, csak foci nem. Itt most a barátság jegyében minden lehet (reméljük, azért minden nem...), és lesz foci is. 

A jó hír, hogy rossz csapatokat ezekből a játékosokból nem igazán lehet építeni. Tét pont akkora, hogy mellette bőven lehet nyíltan játszani, és ha mindkét csapat ráérez a játékra, akkor simán szerez gólt 90 perc alatt.

A Nationalelf a vb-n mindhárom meccsén lőtt és kapott is gólokat. Szerencséje nem igazán volt, ott az emlékezetes kinn volt vagy nem volt japán gól, meg a rengeteg Musiala ziccer. A fiatal Bayern támadó több ziccert rontott, mint a többiek együtt. De a németek azért fociztak, csak mire észbe kaptak, kiestek. Belgium ezzel szemben végig halvány volt, formán kívül volt a válogatott. Martinez mestert Tedesco váltotta, Lukaku pedig meghálálta a bizalmat az új mesternél, vágott is három gólt a svédek ellen, klasszikus mesterhármas, és három pont. Soha rosszabb kezdést. 

Egyfajta megújulás jellemző mindkét csapatra, hisz a vb kudarca után a németek Perut győzték le felkészülési meccsen, Belgium pedig győzelemmel kezdett a selejtező sorozatban, papíron a legnehezebb meccsüket már hozták is, az észt-osztrák-svéd-azeri kvartett mellett a továbbjutást borítékolni lehet.

Nehéz elképzelni, hogy 90 perc alatt bármelyik csapat is gól nélkül marad. Mindkét együttes minőséget képvisel elöl, legutóbbi felkészülési meccsük (igaz, 2010-es) hét gólt hozott 5-2 arányban.

 

Várható kezdőcsapatok:

Németország: ter Stegen; Wolf, Ginter, Kehrer, Raum; Kimmich, Goretzka; Gnabry, Gotze; Werner, Fullkrug

Belgium: Casteels; Castagne, Faes, Vertonghen. Theate; Onana; Lukebakio, De Bruyne, Carrasco; Trossard, Lukaku

Címkék: sportfogadás, tipp,