Nem tudta, hogy nyert, Vegasban hagyta 71 milliós nyereményét

2022-02-23
Kétszeresen is szerencséje volt: a nevadai szerencsejáték hatóság végül lenyomozta és megtalálta a mit sem sejtő játékost.

 

Robert Taylor persze nem figyelmetlenségből vagy tudatlanságból hagyta majdnem veszni nyereményét: a gép, melyen játszott meghibásodott, „kommunikációs hiba” lépett fel, így sem a játékos sem a Treasure Island Hotel & Casino személyzete nem vette észre, hogy január 8-án megnyerte a jackpotot. 

 

A nyereményt később egy felülvizsgálatot követően szentesítették, azonban akkorra Taylor már visszatért otthonába, Arizonába, a kaszinó pedig nem tudta beazonosítani a kilétét. A szerencsejáték hatóság ekkor nyomozást indított, és két héttel később – miután átnéztek egy rakat biztonsági videofelvételt, kikérdeztek számos szemtanút, áttanulmányozták a vásárlási nyilvántartásokat és taxis nyilvántartásokat - sikerült azonosítaniuk Taylort.

 

 

A testület szerint fontos volt megtalálni a játékost, hogy megkaphassa a nyereményt, ami jár neki, és hogy fenntartsák a kaszinóiparral szembeni közbizalmat. Taylort végül értesítették a nyereménye tényéről, és a férfi úgy döntött, hogy személyesen megy el a kaszinóba átvenni azt.