Nem kapott prémiumot a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója

2014-01-22
Tavaly és tavalyelőtt is 19 millió forint ütötte a markát az alapbérén felül.

 

vg.hu firtatta a Szerencsejáték Zrt.-nél, hogyan alakultak a szerencsecégnél a vezetői prémiumok, miután az előző két évben  Szentpétery Kálmán megkapta a munkaszerződésében szereplő 80%-os teljesítménybérét. Ez azt jelenti, hogy évi bruttó 24 millió forintos alapbérén felül még annak 80%-át is plusszban bérszámfejtették, így mindkét évben 43 millió forintot kapott.

 

Idén azonban ez elmaradt.  

„Szentpétery Kálmán vezérigazgató úr sem prémiumban, sem jutalomban nem részesült a rekord árbevétellel és eredménnyel záruló 2013-as év után” – közölte a Világgazdasággal az állami cég. 

 

A Szerencsejáték Zrt. az előzetes adatok szerint tavaly megint rekordévet zárt, ami többek között az Ötöslottó hosszú ideig tartó halmozódásának is köszönhető. 2013-ban, egy év csúszással indult el végre a cég online sportfogadás oldala, a Tippmixpro, ami az őszi akció résztvevőinek számából ítélve még nem hozza elvárt formáját.

 

Pontosan nem lehet tudni, hogy vajon miért volt magához ilyen szűkmarkú a cég vezetője, ám sejteni lehet, hogy közrejátszott Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2013 december elején tett kirohanása miszerint az állami cégek vezetői fizessék vissza a felvett prémiumuk kétmillió forinton felüli részét.  A Fidesz politikusai is jelezték, hogy nem helyeslik a milliós jutalmakat. Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott, hogy szerinte az érintetteknek eleve fel sem kellene venniük a prémiumot. Ha pedig már felvették, fordítsák jótékony célra – mondta.