Nem jön össze a Black Caviar - Frankel találkozó

2012-05-29
Eloszlott az utolsó reménysugár is – már bizonyos, hogy idén nyáron nem csap össze Angliában a két veretlen szupersprinter, az ausztrál Év Lova Black Caviar és az európai Év Lova Frankel.

 

Peter Moody szóvivője hétfőn bejelentette, hogy Black Caviar-t nem nevezik az augusztusban a Goodwood pályán megrendezésre kerülő QIPCO Sussex Stakes-re (Eng-G1).

A hatéves Black Caviar, aki a híres Royal Ascot találkozóra érkezik Angliába júniusban, pályafutása eddigi mind a 21 versenyét megnyerte 5 és 7 furlong közötti távokon (1 – 1,4 km). 

A négyéves Frankel szintén veretlen, 10-ből 10 versenyét nyerte 7 furlong és 1 mérföld közötti távokon (1,4  - 1,6 km).

 

Black Caviar várva-várt európai útja kapcsán sokan remélték, hogy mindkét csodavágtázót rá lehet venni arra, hogy megmérkőzzenek egymással az egymérföldes (1,6 km) Sussex Stakes-en. A QIPCO még a verseny díjazását is megemelte volna a találkozó létrejöttéért, a 471.166 fontos díjazásra rádobott még 300.000 fontot, ha mindkét ló képviselője igent mond.

 

„A Moody Racing nem szándékozik indítani Black Caviar-t az egymérföldes QIPCO Sussex Stakes-en, akár ott lesz Frankel, akár nem, mivel vissza akarjuk őt vinni Melbourne-be, hogy ott versenyezzen az év hátralévő részében, ha olyan jól teljesít Ascot-ban, ahogy elvárjuk tőle.” mondta Jeff O’Connor szóvivő. „Ezért nem tervezzük nevezni a QIPCO Sussex Stakes-re, mivel úgy érezzük, hogy nem lenne tisztességes a lóversenyiparral szemben, ha hamis reménnyel éltetnék, hogy létrejöhet a találkozó. ”

 

„Természetesen csalódottak vagyok, hogy Black Caviar-t nem nevezik a QIPCO Sussex Stakes-re, de teljes mértékben megértjük az álláspontjukat.” mondta a Goodwood Racecourse ügyvezetője, Adam Waterworth. „Mindig is nehéz ügy lesz, hogy a világ két legnagyszerűbb versenylova megmérkőzzön egymással, mivel különböző távokon versenyeznek, de biztosak akartunk lenni benne, hogy mi minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy mégis  létrejöhessen egy ilyen találkozó.”

 

Címkék: lóverseny,