Nem jól tippelt a csodavidra - kiesett az orosz hokicsapat

2014-02-19
Meglepetésre hazai jégen kikapott a finnektől, a 3-2-es szerdai negyeddöntős vereséggel pedig kiesett az orosz férfi jégkorong-válogatott a szocsi téli olimpián.

 

A hazaiak már a harmadik percben vezetést szereztek, Kovalcsuk emberelőnyből bombázott kíméletlenül a léc alá. A finneket azonban nem törte meg a korai gól és Aaltonen révén a 10. percben egyenlítettek, majd a hatodik olimpiáján szereplő Teemu Selänne találatával nem sokkal a szünet előtt a vezetést is megszerezték.

 

A második játékrészben egyetlen gól esett, itt a 43 esztendős Selänne gólpasszt jegyzett. Az Anaheim Ducks sztárjának ez volt a 41. olimpiai pontja pályafutása során.

 

A befejező húsz percben görcsösen próbálkoztak az oroszok, de hatékonyság híján egyre inkább erőlködés jelleget öltött a játékuk, és nemhogy egyenlíteniük, de még szépíteniük sem sikerült. Így aztán meglepetésre, a látnok vidra jóslata ellenére, az oroszok búcsúztak, s a finnek folytathatják a legjobb négy között. Méghozzá a világbajnok svédekkel szemben, akik szerdán elsőként jutottak tovább, 5-0-ra verve a szlovén csapatot. 

 

Negyeddöntő:

Finnország-Oroszország 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

gól: Aaltonen (10.), Selänne (18.), Granlund (26.), illetve Kovalcsuk (3.)

 

korábban:

Svédország-Szlovénia 5-0 (1-0, 0-0, 4-0)

gól: Steen (19.), D. Sedin (42.), Eriksson (49.), Hagelin (52., 57.)

 

később:

Egyesült Államok-Csehország 18.00

Kanada-Lettország 18.00

 

Forrás: MTI