Nem fizetik ki egy férfi 1,3 milliárdos lottónyereményét, mert 16 éves fia vette a szelvényt

2017-07-28
Egy kaliforniai férfi beperelte az állami lottótársaságot, mert az arra hivatkozva nem hajlandó kifizetni az 5 millió dolláros nyereményét, hogy a 16 éves fia vette meg a szelvényt.

 

Ward Thomas még a tavalyi évben nyerte meg egy 20 dolláros Scratchers szelvénnyel az 5 millió dolláros, azaz 1,3 milliárd forintos jackpotot. Mivel a lottótársaság nem hajlandó kifizetni a nyereményt, a férfi pert indított mind a lottótársaság, mind a szelvényt értékesítő benzinkút ellen.

 

A bírósági beadvány szerint Thomas tavaly októberben járt a Los Altos Mobil benzinkúton 16 éves fiával, Benjaminnal. Thomas megkérte a fiát, hogy menjen be a boltba, és vegyen egy tucat kaparós sorsjegyet, összesen 330 dollár értékben. Thomas később visszaküldte a fiút, hogy a nyereményből vegyen még pár Scratchers szelvényt.

 

Benjamin, jó fiúhoz méltóan, megcsinálta, amire kérték - vett még öt Scratchers-t, és felvette a maradék nyereményt, miközben apja kint várakozott. Mikor Thomas és fia hazaértek, lekaparták a szelvényeket, és akkor látták, hogy 5 millió dollárt nyertek.

 

Thomas még aznap este, egy helyi 7-Eleven boltban érvényesíttette a szelvényét, majd a következő nap a lottótársaság helyi irodájában is megtette ugyanezt. A lottótársaság munkatársa megerősítette, hogy igen, 5 millió dollárral lett gazdagabb.

 

December 5-én azonban a lottótársaság hangnemet váltott, és arról értesítette Thomast, hogy hoppon maradt, mivel megtudták, hogy Benjamin a kaliforniai jogszabályokat megsértve vásárolta a szelvényt, mivel ezek értelmében csak 18 évesnél idősebbek vehetnek részt lottójátékokban.

 

Thomas beadványában azt állítja, hogy a Mobil benzinkút pultosa nem kérte Benjamint, hogy igazolja életkorát, és azt sem mondták a fiúnak, hogy nem vehet az apja nevében sorsjegyet. Thomas azt állítja, hogy a lottótársaság hibázott, hogy engedte ügynökének, hogy eladja a fiának a sorsjegyet úgy, hogy utána nem hajlandó kifizetni a nyereményt.

 

Függetlenül attól, hogy megnyeri-e a pert vagy sem, biztos okoz számára pár álmatlan éjszakát a tudat, hogy megúszhatta volna ezt az egész hercehurcát, ha ő maga megy be a boltba. Tanulság: soha ne bízd egy gyerekre a férfimunkát ;)

 
 
Címkék: kaparós sorsjegy,