Nem fizeti ki a PokerStars-on nyert összeget egy német bank

2015-04-24
RuiDeck a PokerStars MicroMillions bajnokságának főversenyén lett 3. helyezett, közel 60 ezer dollárt nyert. Felmondott munkahelyén, de kiderült, nem juthat hozzá pénzéhez.

 

A Drezdában élő olasz játékos, "RuiDeck" 59.648 pókeres közt végzett 3. helyen a PokerStars március 29-i, $22 nevezési díjú MicroMillions Main Eventjén. Mivel nem született alku, $59.480-t kapott – írja a PokerAkademia.com.

 

Az ItaliaPokerClub értesülései szerint a nyereményt követően az addig pincérként dolgozó játékos felmondott munkahelyén. Megdöbbenésére azonban nem tudott hozzájutni nyereményéhez, mert bankja, az Unicredit zárolta a pénzt, mondván, hogy az illegális szerencsejátékból származik.

 

"Először azt mondták, körülbelül egy hetet kell várnom, hogy kivehessem a pénzt, a pénzmosás elleni törvény ugyanis megköveteli, hogy ellenőrizzék a 10 ezer eurónál nagyobb pénzmozgásokat. Ezt követően a bank azt mondta, nem juthatok hozzá az összeghez, mert a tartományi törvény szerint az online póker illegális" - nyilatkozta RuiDeck.

 

A játékos felvette a kapcsolatot a PokerStarsszal, a terem pedig arról tájékoztatta, bár küldhetnek egy hivatalos levelet, amelyben megerősítik, hogy legális játékban nyerte a pénzt, a bankkal nem tudtak közvetlen kapcsolatot felvenni. A terem ugyanakkor elmondta, véleményük szerint a játékos legitim módon nyert az EU jogszabályai szerint.

 

"Abszurd helyzetben találtam magam. Megfelelően regisztráltam a számlám, és most úgy érzem, átvertek. Nem tudom, hogy a PokerStarsnak, vagy a banknak van igaza. Egy biztos, nem tudok hozzájutni a pénzhez, és ami még rosszabb, már munkám sincs".

 

A német online szerencsejáték szabályozás rendkívül zavaros, gyakran tartományonként változik. Szakértői vélemények szerint a német bank álláspontja aggasztó az iparágra nézve, mert más bankok is követhetik a példát, illetve bizonytalanságot kelthet a német játékosokban, akik sokszor maguk sem tudják, a helyi törvények szerint legálisan játszanak, vagy sem. Az Európai Bíróság állásfoglalására lenne szükség, illetve egy letisztult, átfogó szabályozásra, mert például a szász tartományi törvények szinte biztosan nem összeegyeztethetők az EU jogszabályaival az online pókert tekintve. Viszont amíg ez nem történik meg, a bankok nem tehetnek mást, betartják a helyi törvényeket, mert nem szeretnék vállalni a felelősséget a pénzmosás elleni jogszabályok esetleges megsértéséért.

 

Forrás: PokerAkademia.com