Nem csalhatnak a trafikok

2013-11-15
Működik az adattovábbító rendszer és az első online adatkapcsolatra képes PC-alapú pénztárgép a Nemzeti Dohányboltokban.

 

 

A 244/2013. (VI. 30.) Kormányrendelet  alapján a dohánytermék-kiskereskedőknek a tevékenységük folytatása során saját költségen kiépítve rendelkezni kell  olyan elektronikus készletnyilvántartó rendszerrel, amely képes arra, hogy napra pontos készletnyilvántartást vezessen és alkalmas arra, hogy az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság felé az adatokat online kapcsolat útján továbbítsa.

 

Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság immár szeptember 1. óta működteti adatgyűjtő rendszerét és a legfrissebb adatok szerint már 5318 dohánybolt napi rendszerességgel küldi készlet-nyilvántartási információit.

 

A gyors rendszerfelállást mutatja az is, hogy Nemzeti dohányboltban helyezték szerdán üzembe az első Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes PC-alapú pénztárgépet, melyet további terminálaktiválások követhetnek. 

 

Címkék: trafik,