Nem a sorsjegy automatákkal van a gond!

2014-10-07
A szerencsejátékok területén az elmúlt években egymást követték a végiggondolatlan, zavaros, illetve a jelen tudásunk szerint alapos kivizsgálásra szoruló ügyek. Most azonban meglepetéssel vesszük tudomásul, hogy a Szerencsejáték Zrt. kocsmai sorsjegy automata telepítési tervét érintő kritikák hevességét.

 

Szerkesztőségi vélemény:

A sorsjegyek társadalomra veszélyessége nem mérhető a  pénznyerő automatákhoz, ugyanis sokkal lassabb ütemű játék, és sokkal több időt venne igénybe sorsjegyen egy jelentős összeget elveszíteni.

Jelenleg  is – és sok éve folyamatosan -  cca 200 kocsmában  árulnak sorsjegyet , 10 új automata  telepítése ezen semmit sem változtat.

Egyébként az Szerencsejáték Zrt megalakulása óta, a sorsjegy árusító automaták bevezethetőségét többször vizsgálta, de korábban a magyar piac sajátosságaira megfelelő gépet nem sikerült találni Ezért a szerkesztőségünk egyetért azzal, hogy ha az állami lottótársaság újra megvizsgálja, hogy vajon van-e létjogosultsága sorsjegy árusító automaták telepítésének, és azt is ésszerűnek tartjuk, hogy ez egy kevés számú gép kocsmai telepítésével történik. 

A fent említett vendéglátóhelyeken most már széles körben elterjedt lóversenyfogadási  lehetőség azonban már egy gyorsabb, nagyobb rizikófaktorú játék. E két játék együttes jelenléte pedig már magával hozhatja a függőségi állapot kialakulását.