Négy magyarból három továbbjutott a vívó-vébén

2013-08-06
A négy magyar közül három biztosította helyét a 64-es táblán a női kardozók egyéni versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon.

 

Márton Anna, Benkó Réka és Várhelyi Anna ott lehet a pénteki folytatásban, Varga Dóra viszont nem.

 

A keddi selejtezőben Márton remekül vívott, mind az öt ellenfelét legyőzte csoportjában, az egész mezőnyben a harmadik legjobb eredményt produkálta, ezzel azonnal felkerült a főtáblára. Benkó és Várhelyi négy asszóban győzött, kettőt pedig elveszített, de végül ez is elég volt ahhoz, hogy újabb - már egyenes kieséses - párharc nélkül csatlakozzon a legjobbak mezőnyéhez.

 

Benkó Réka a női kard egyéni selejtezőjében a budapesti MOL vívó-világbajnokságon a Syma Csarnokban 2013. augusztus 6-án. MTI Fotó: Földi Imre 

Varga viszont 2/3-as mutatóval zárta az első szakaszt - amelyben öt tusra vívnak a versenyzők -, így rá még egy összecsapás várt Csang Hszüe-csiannal. A kínai kardozó kezdett bátrabban, gyorsan két-három találatnyi előnyt szedett össze, és aztán már nem is engedte ki kezéből a vezetést.

 

A magyar vívó is magára talált menet közben, 10-11-nél felcsillant a remény, hogy esetleg fordíthat, de az utolsó négy tust megint a kínai adta. Varga az asszó során nem igazán érezte a távolságot, bizonytalanságát pedig ellenfele kihasználta, így ő folytathatja majd szereplését a főtáblán.

 

Marton Anna a női kard egyéni selejtezőjében a budapesti MOL vívó-világbajnokságon a Syma Csarnokban 2013. augusztus 6-án. MTI Fotó: Földi Imre 

A női kardozók versenyében 109-en indultak. A 64-es táblára felkerült vívók pénteken küzdenek a helyezésekért és az érmekért.

 

Kedden még a férfi párbajtőrözők és tőrözők selejtezőit rendezik meg a SYMA Csarnokban.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vívás,