Négy Nemzet Torna - Vereség az ukránoktól, harmadik a magyar válogatott

2013-11-10
A harmadik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a káposztásmegyeri Jégpalotában rendezett MME Négy Nemzet Tornán, miután a vasárnapi zárómérkőzésen 1-0-ra kikapott az ukrán csapattól.A magyarokat ezt megelőzően utoljára 39 mérkőzéssel ezelőtt, 2010. december 16-án "nullázták le", akkor a szlovénok ellen nem sikerült betalálni.


Eredmények, 3. forduló:
Ukrajna-Magyarország 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

gól: Varlamov (23.)
Mivel a lengyelek a nap folyamán legyőzték a románokat, így csak akkor nyerhették volna meg a magyarok a tornát, ha diadalmaskodnak az ukránok felett. Visszatért a csapathoz Rich Chernomaz szövetségi kapitány, aki az első két összecsapást kihagyta, ugyanis az U20-as válogatottat irányította Szlovéniában.
A válogatottban most mutatkozott be a honosítás előtt álló dunaújvárosi kapusa, Peter Sevela, és eleinte emberhátrányban akadt dolga. Később Sofron, majd Metcalfe kétszer is veszélyeztetett, de nem esett gól.

 

MTI fotó

 


Nem úgy a második harmad elején, amikor is Varlamov lövésénél zavarták a kilátásban Sevelát, és a megpattanó korong a kapuba került. Lendületbe jöttek a vendégek, és csak a kapusnak volt köszönhető, hogy nem nőtt a különbség, például a 36. percben büntetőt hárított, úgy hogy a rávezetés közben elhagyta a botját.
A záró felvonásban fokozta az iramot a magyar csapat, és sorra pörögtek a támadások, de a gól nem akart megszületni, Szeliversztov remekül védett. A rivális ellentámadásokra rendezkedett be, ilyenekkel okozott olykor veszélyt. A hajrában újabb emberelőny következett, majd Sevela helyett is mezőnyjátékos jött a jégre, ám az egyenlítés elmaradt.


Korábban:
Lengyelország-Románia 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

gól: Strzyzowski (10., 42.), Dziubinski (12.), Lopuski (13.), Baginski (32.), Dutka (36.)
Pénteken játszották:
Magyarország-Lengyelország 2-1, büntetőkkel
Ukrajna-Románia 6-1
Szombaton játszották:
Magyarország-Románia 5-0
Lengyelország-Ukrajna 5-2
A végeredmény: 1. Lengyelország 7 pont, 3. Ukrajna 6, 3. Magyarország 5, 2. 4. Románia 0

Forrás: MTI

Címkék: jégkorong,