Naponta adózni kell az online pókernyeremények után Görögországban

2013-11-25
A napokban átmeneti liszensszel elindult a PokerStars legális görög online pókerterme, azonban a játékosoknak naponta adózniuk kell a 100 eurónál nagyobb nyereményeik után.

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy szerencsétlen pókereseknek nap mint nap adóbevallást kell készíteniük, „csak” azt, hogy a 100 eurós illetve annál nagyobb nyereményekből a nap végén automatikusan levonnak egy 15 százalékos, úgynevezett „játékos forrásadót” (Player Withholding Tax). Ha valaki egy nap 500 dollárnál többet nyer, azt már 20 százalékos adó terheli. A promóciós bónuszokra és egyéb díjakra nem vonatkozik adófizetési kötelezettség.

 

A PokerStars.gr és a FullTiltPoker.gr a Diamond Link Ltd-vel való együttműködés értelmében tehát immáron legálisan üzemel az országban. Görögországban ugyan eddig még egyetlen hivatalos liszenszet sem adtak ki az új szerencsejáték törvény megjelenése óta, de a máltai székhelyű Diamond Link az egyike annak a 24 vállalatnak, mely ideiglenes engedéllyel rendelkezik. 

 

A görögök a .com, .eu, .dk és .ee terem nemzetközi játékosállományával játszhatnak együtt, azonban bizonyos „nagyobb díjazású” bajnokságok rejtve lesznek a görög játékosok elől. 

 

Címkék: online játék, póker,