Napi tippajánló: FC Barcelona - CA Osasuna

2012-01-04
Tegnapi tippajánlónkhoz hasonlóan ismét egy spanyol Király Kupa meccset ajánlunk, reméljük hasonló sikerrel. Tegnap a Real Madrid 3-2-re legyőzte a Malagát, ma a Barcelona is nagy lépést tehet a továbbjutás felé, hogy a következő körben ismét megmérkőzzön José Mourinho együttesével. Nem lenne ellenünkre két újabb klasszikus!

FC Barcelona – CA Osasuna
Copa del Rey

Tipp: Barcelona góljai 2.5 fölött
Odds: 1.44
Iroda: bet365
Kezdés: ma 22:00

A rövidke téli szünet után már visszaszivárogtak a játékosok a klubcsapatokhoz, Messi már kedden edzett is a társakkal, így semmi akadálya, hogy ma este pályára lépjen. Az év utolsó meccsén a Barca ’B’ csapata egy gálával búcsúztatta az évet, hisz ki ne emlékezne arra a 9-0-ra december 22-én. Az L’Hospitalet jókora zakót kapott Karácsony előtt, az Osasuna azért keményebb dió lesz. A pamplonai együttes talán csak a csodában bízhat, másban nem igazán. A katalán sztárcsapat a Camp Nouban bajnoki meccsen még nem kapott gólt a 2011/12-es idényben, viszont rúgott 39-et. …

Ez mindent elmond arról, hogy milyen erőt is képvisel napjaink legerősebb csapata hazai gyepen.(Azon a gyepen, amit az Osasuna elleni meccs után lecserélnek, a Betis elleni bajnokin már a Franciaországból hozatott vadiúj gyepszőnyegen játszanak Messiék)
Pep Guardiola még keretet sem hirdetett, nemhogy kezdőt. De ha abból indulunk ki, hogy az L’Hospitalet ellen is több alapember kezdő volt, az Osasuna ellen is ott lesznek a pályán a legjobbak, és helyet kap egy-két fiatal is a sztárok mellett. A katalánok hazai pályán folytatni fogják jó sorozatukat. Utolsó hat meccsén otthon minimum négyet lőtt meccsenként a Barca, a pamplonai együttest sem fogják kímélni.

Ami a vendégeket illeti, hasonló helyzetben vannak, mint a Malaga tegnap. Itt is, ha valami csoda révén átverekednék magukat a Barcán, a következő körben jönne a Real Madrid… Vajon ölnek-e még energiát ebbe a Király Kupa sorozatba, vagy belátják, hogy ennyi volt? Valószínűleg az utóbbi. Otthon még fogadják egyszer a Barcelonát a kupában, és ennyi volt. Az esélyeikről csak annyit, hogy legutóbb, amikor a Camp Nouban vizitáltak szeptemberben, 8-0-s győzelmet aratott a katalán klub.

José Luis Mendilibar csapata nem fog ma nagy ellenállást tanúsítani. A nagyokkal amúgy sem bír, főleg nem idegenben. Szeptemberben 8-0-s zakó a Barca ellen, majd novemberben 7-1-es vereség a Madrid vendégeként. Az Osasuna igazi hazai pályás csapat, a jobb csapatok ellen nem igazán megy nekik, ha elhagyják Pamplonát.

Mint már említettük, valószínű, hogy dobják a kupát, és a bajnokságra koncentrálnak a vendégek. Ezt jól teszik, jelenleg az előkelő 5. helyet foglalják el, és minden esélyük megvan, hogy ezt meg is tartsák a bajnokság végéig. Ebben a kiírásban több olyan csapat is csak vergődik, akik az elmúlt években meghatározó együttesek voltak. A Villarreal, vagy az Atletico Madrid csak epizodisták, és a jelenleg 4. helyen álló Levante is le fog ereszteni az idény végére a legtöbb szakértő szerint.

Ez a meccs nem fog annyi izgalmat tartogatni nekünk, mint a tegnapi Real Madrid-Malaga. Talán 15-20 percet is kihúz a Pamplona kapott gól nélkül, de aztán beindul a Barca henger! Ismerős lesz a szituáció, a bajnokságban már átélte egyszer az Osasuna. Talán most nem lesz közte nyolc, de a Barca el akarja dönteni a továbbjutást hazai pályán, és ehhez 3-4 gólt összeszorgoskodnak majd a katalánok. De ha akkora kedvvel futballoznak, mint az L’Hospitalet ellen, egy újabb XXL-es zakót szabhatnak a Pamplonára.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,