Napi tippajánló: Csehország-Olaszország

2012-05-11
A svéd-finn közös rendezésű jégkorong VB-n már az ötödik meccsüket játsszák ma a csapatok. Minden találkozónak óriási tétje van, és ez természetesen igaz a cseh-olasz összecsapásra is.

 

Csehoroszág-Olaszország

Tipp: Csehország góljai 4.5 fölött

Odds: 1.75

Iroda: bwin

Kezdés: ma 16:15

 

A múlt alapján nem a jégkorong az a sport, ahol az olaszok sok borsot törtek a csehek orra alá! Mióta a csehek és a szlovákok különváltak, azóta az olaszok még csak szoros meccsre sem voltak képesek mai ellenfelük ellen a VB-ken.

 

2000-ben 9-2-re nyertek a csehek, aztán 2001-ben 11-0-ás megsemmisítő verést mértek az olaszokra. Legutóbb 2008-ban találkoztak VB-n, akkor a déliek egész 'szoros' meccset játszottak még Eliasékkal, 7-2 lett a vége.

 

Nem lehet egy lapon említeni ezt a két csapatot az idei tornán sem. A csehek azért küzdenek, hogy minél jobb helyen érjenek célba, az olaszok pedig a bennmaradásért küzdenek a dán és a norvég válogatottal egyetemben. A dánokat meglepetésre el tudták verni, pedig Dánia csapatában NHL-es játékosok is kergetik a puck-ot. Azonban könnyen lehet, hogy ez sem elég a bennmaradáshoz, kellene még legalább egy bravúr, még egy nagy csapatot el kéne kapni, hogy jövőre is a legjobbak közt szerepeljenek.

 

Az olasz hoki azért fejlődik, a csehek pedig talán stagnálnak, de azért így is ütnek ma Krejciék öt-hat gólt a talján válogatottnak. Szegények legutóbb a norvégoktól kaptak hatot, előtte a lettek úgy ütöttek nekik ötöt, hogy egyet sem kaptak. Kicsit hasonló a helyzet, mint a B csoportos VB-n velünk volt. Jó rajt után erős visszaesés jött, ami az olaszoknál is megfigyelhető. Főleg a norvégok ellen bekapott hatos tűnik soknak.

 

Azon a norvégok elleni 6-2-n mindössze 18-at ütöttek kapura az olaszok, ami igencsak csekély szám. Jobb csapatok egy harmad alatt többször veszik célba a ketrecet...

 

Csehország számára kötelező házi feladat Olaszország legyőzése! Lehet, hogy nem olyan kiütés, mint a korábbi VB-ken, de öt gólt ma is kapnak az olaszok. Egyszerűen ennyivel jobbak.

 

Tippünk 6-2, 6-1, vagy 5-1.  Sok sikert a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,