Nagy és Ungvári számára is véget ért az Eb

2013-06-05
A 49 kg-os súlycsoportban szereplő Ungvári István és a 56 kg-os Nagy Krisztián is kikapott szerdai negyeddöntőjében, ezzel számukra véget ért a minszki ökölvívó Európa-bajnokság.

 

Azt már a szerdai versenynap előtt lehetett tudni, hogy mindkettejüknek óriási bravúrra lenne szüksége az elődöntőbe kerüléshez, ugyanis Ungvárinak a 2010-es Eb-győztes, kétszeres olimpiai bronzérmes ír Patrick Barnes, míg Nagynak a szintén ír, a londoni játékokon második, a legutóbbi két világbajnokságon harmadik John Joe Nevin volt az ellenfele.

 

Előbb a kedd este szép győzelmet aratott Nagy lépett szorítóba, s tulajdonképpen egy pillanatig sem volt esélye Nevin ellen. A magyar csapat tájékoztatása szerint az ír egyhangú pontozással (30-24, 30-27, 30-25), megérdemelten jutott a pénteki elődöntőbe.

 

Ungvári egészen más meccset vívott Barnesszal. A magyar csapat tájékoztatása szerint a hajdúsámsoni öklöző élete talán legjobb meccsét produkálta szerdán, esélyesebb riválisát végig hajtotta, s egészen kiváló bokszával meg is lepte. Az egyébként kiváló öklözőnek számító Barnes orrából a meccs hajrájára már folyt a vér, többször ápolták is, ám nem léptették le, a pontozók pedig - a magyar tábor megrökönyödésére - 2:1 arányban (28-29, 30-27, 28-29) a nevesebb írt hozták ki győztesnek, s juttatták tovább.

 

A szerdai folytatásban előbb Harcsa Zoltán (75 kg) lép kötelek közé a szerb Aleksandar Drenovak ellen, majd az esti programban Kalucza Norbert (52 kg) az azeri Elvin Mamisadával, Varga Miklós (60 kg) pedig az olasz Donato Cosenzával csap össze az elődöntőért.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: boksz,