Nadal megnyerte első élő pókerversenyét

2013-12-16
A világelső spanyol teniszcsillag, Rafael Nadal szerezte meg a győzelmet az EPT Prága keretében rendezett jótékonysági pókerversenyen.

 

A PokerStars tavaly nyáron jelentette be, hogy Rafael Nadal csatlakozik profi csapatához, majd idén tavasszal azt is világgá kürtölték, hogy az olimpiai aranyérmes és 13-szoros Grand Slam bajnok teniszsztár a december 8-18 között zajló EPT Prága rendezvénysorozatán fog először élő versenyen is asztalhoz ülni.

 

A PokerStars által 100 ezer euróval támogatott 6 fős sit and go jótékonysági tornára csütörtökön került sor, ezen debütált Nadal, több más sporthíresség mellett. Mind a hat helyezettet díjazták, a fődíj 50 ezer euró volt, a részvevők eldönthették, hogy melyik jótékonysági szervezetnek ajánlják fel nyereményüket. 

Nadal mellett a brazil labdarúgó világbajnok, Ronaldo; az AC Milan egykori csillaga Andriy Shevchenko; az olasz, háromszoros olimpia bajnok síelő, Alberto Tomba; az olimpiai bajnok gyeplabdajátékos, Fatima Moreira de Melo; valamint a kanadai pókerlegenda, Daniel Negreanu szerepelt a hatfős társaságban.

 

A jó hangulatú versenytől elsőként Tomba, majd Ronaldo búcsúzott, aztán négy főnél Nadal nagyon beindult, és extra shortstackból hirtelenjében chipleader lett, miközben két ellenfelét (Negreanut és Shevchenkot) is kiejtette. A párbajt Moreira de Melo-val játszotta, aki - bár majdnem tízszeres hátrányban volt - egy időre ugyan meg tudta fordítani az állást, de a győzelmet nem tudta elvenni a remekül hajrázó Nadaltól, aki így 50 ezer eurót keresett a testvérével közösen vezetett „The Good Hand Project” alapítványnak.

 

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy együtt játszhattam ezekkel a nagyszerű sportolókkal. Izgalmas verseny volt, de ami a leginkább tetszett az az, hogy egy jó ügy érdekében pókereztünk. A végjátékban jó leosztást kaptam a megfelelő pillanatban, így sikerült nyernem” –  nyilatkozta a világelső teniszező.

 

Az EPT Charity Challenge végeredménye:

1.hely: Rafael Nadal - €50.000

2.hely: Fatima Moreira de Melo - €25.000

3.hely: Andriy Shevchenko, €10.000

4.hely: Daniel Negreanu - €5.000

5.hely: Ronaldo - €5.000

6.hely: Alberto Tomba - €5.000

 
Címkék: póker, tenisz,