Mintegy 124 milliárd koronát költöttek szerencsejátékokra a csehek

2014-07-21
Mintegy 124 milliárd koronát költöttek el tavaly szerencsejátékokra a csehek, 900 millióval kevesebbet, mint 2012-ben - közölte a cseh pénzügyminisztérium pénteken.

 

A szerencsejátékokra elköltött összegből nyereség formájában 95,3 milliárd koronát kaptak vissza a játékosok. A szerencsejátékokat működtető társaságok nyeresége 28,6 milliárd koronát tett ki.

 

A legtöbbet - 51,4 milliárdot, ami a teljes összeg 41,5 százaléka - az interaktív videó szerencsejátékokra költötték el az emberek. Működtetőinek ez a játékforma hozta a legnagyobb nyereséget: több mint 14 milliárd koronát. Ezek az összegek lényégében megfelelnek a 2012-es év hasonló adatainak.

 

A minisztérium kimutatásából kitűnik, hogy tavaly is nőtt az érdeklődés különféle, azonnali nyereséget hozó szerencsejátékformák és az internetes fogadások iránt. Tavaly is folytatódott a játékautomaták visszaszorulása, miután egyre több településen korlátozzák üzemeltetésüket.

 

Orvosok és szociológusok azt állítják, hogy a tízmilliós Csehországban legalább 100 ezerre tehető a hazárdjátékfüggő személyek száma. Más szakértői adatok szerint ez a szám 300-350 ezer körül mozoghat.

 

Forrás:  MTI