Minden idők legnagyobb pókernyereményeit ígéri idén a WSOP

2014-05-14
Hamarosan ismét elindul pókervilág legrangosabb tornasorozata, a World Series of Poker. Az egy hónapos fesztivál idén minden eddiginél több pénzt ígér a versenyzőknek.

 

Május 27-én, a Las Vegas-i Rio All-Suite Hotel & Casino-ban veszi kezdetét az idei World Series of Poker (WSOP), melynek keretében egy hónap leforgása alatt 65 tornát rendeznek. A július 5-én kezdődő Főverseny az év legnagyobb pókereseménye, de természetesen nem csak ez tartja izgalomban a pókerprofikat, hanem például az idén ismét megrendezésre kerülő, The Big One for One Drop, mely szinte biztos, hogy a tournament póker történelmének legnagyobb fődíjával várja leendő bajnokát. 

 

 

Ez az 1 millió dolláros nevezési díjú torna idén július 15-én kezdődik, összesen 56 jelentkezőt fogad, és a végső nyertesnek 20 millió dolláros fődíjat ígér! Természetesen ennek a tornának a legnagyobb nyertese idén is a tiszta ivóvíz ügyében tevékenykedő One Drop elnevezésű jótékonysági alapítvány, ami minden befizetett nevezési díjból 111.111 dollárt kap. A pókeresek számára azonban ennél mégiscsak fontosabb az a kérdés, hogy ki fog végül elsétálni a hatalmas, magyar forintra átszámítva közel 4,5 milliárdos fődíjjal. 

Ezidáig 29 pókeres jelentkezett a tornára, melyre legalább 3 szatellit helyet is biztosítanak, tehát eddig összesen 32 játékossal lehet számolni. Köztük ott van a 2012-es Big One for One Drop bajnok, Antonio Esfandiari, a világ legjobb pókeresének tartott Phil Ivey, valamint Jason Mercier, Erik Seidel és Sam Trickett, aki a legutóbbi One Dropon második lett Esfandiari mögött.  

A Big One for One Drop nevezetes arról, hogy nem csak nagynevű profik, hanem kőgazdag amatőrök is részt vesznek rajta, és előreláthatóan ez idén sem lesz másképp. Az emlegetett nevek közt találjuk például a hedge fund alap tulajdonos David Einhorn-t, aki az első One Dropon harmadik lett, és több, mint 4,3 millió dollárt nyert; de regisztrált az amerikai night-club tulaj Jean-Robert Bellande, valamint mindenki kedvenc amatőr játékosa, az Anonymous néven ismert ázsiai üzletember is.

 

Azonban bármekkora médiavisszhangot is kap a Big One, valószínűleg sosem fogja tudni megközelíteni a világ legnagyobb élő pókereseménye, a WSOP Főversenyének presztízsét, melyre ugyan még 2 hónapot kell várni, de a fogadóirodák már elkezdték kiajánlani oddsaikat a leendő nyertes személyére.  A legtöbb sporteseménnyel ellentétben itt még a legjobb játékosok esetén is hihetetlen nyereményszorzókat kínálnak. Még az egyik irodánál jelenleg favoritnak számító Phil Ivey győzelme is 150-szeres pénzt jelent a most rá fogadóknak, a többi topjátékos pedig 200-250-es oddsszal fogadható. 

 

 

Vannak persze olyan fogadási lehetőségek is, melyek realisztikusabban belőhetőek. A Bovadánál például 10-szeres szorzóval fogadható, hogy ül-e majd női játékos a döntőben – melyre 1995 óta nem volt egyébként példa. 6-1-es odds mellett fogadhatnak a játékosok arra, hogy ül-e majd egy korábbi bajnok a döntő asztalánál; illetve, hogy amerikai (4-7) vagy valamilyen más nemzetiségű (27-20) lesz-e a bajnok. 

A 2013-as WSOP Main Event-et – melyen összesen 6.352 résztvevő volt – Ryan Riess nyerte meg, amivel 8.359.531 dollárral gazdagította számláját.

 

Címkék: póker,