Minden idők egyik legnagyobb csalása folyhat a PokerStars-nál

2015-06-11
A PokerStars elismerte, hogy valószínűleg nagyszabású bot ring csalás zajlik asztalaiknál. A feltételezett csalásban résztvevő számlák együttesen körülbelül 1,5 millió dollár profitot gyűjtöttek.

 

A PokerAkademia.com beszámolója szerint gyanús PLO játékosszámlák szúrtak szemet a PokerStars játékosainak, melyeknél bizonyos tendenciáik szinte teljesen azonosak. A feltételezett botok a legnagyobb nyerők közé tartoznak PLO100-1000 között. A gyanú szerint a botok egymás zárt kártyáit is ismerik, amivel hatalmas előnyt szereznek, így ez lehet minden idők egyik legnagyobb bot ring csalása.

 

Az ügy egyre nagyobb teret kap, hiszen egyre több gyanús számla kerül elő, sőt úgy tűnik, nemcsak a PokerStars, hanem a 888poker és Full Tilt is érintett. A múlt héten 17 gyanús számlát jelöltek meg a játékosok csak a PokerStarson, ezek közül tízet azóta már le is tiltottak. Néhány nappal később már közel 30-ra nőtt a gyanús számlák száma, jelenleg pedig közel 40-nél tartunk.

 

A PokerStars megerősítette, valószínűleg bot ring csalás zajlik asztalaiknál, kivizsgálás folyik a mid-stakes PLO cash game játékokban résztvevő gyanús számlák ellen. Mint a "PokerStars Game Integrity Team" egy játékos kérdésére elmondta, néhány nap türelmet kérnek, de igyekeznek minél hamarabb felszámolni az esetleges csalást. 

 

A feltételezett csalásban résztvevő számlák eddig együttesen körülbelül 1,5 millió dollár profitot gyűjtöttek az online asztaloknál.

 

A pókeres botok hosszú ideje témát jelentenek a pókerközösségben. Ezek a szoftverek/robotok teljesen automatikusan játszanak az online pókertermekben, a nap 24 órájában. Bár törvényileg nem büntethető a használatuk, a termek természetesen tiltják őket.

 
Forrás: PokerAkademia.com