Millenniumi Díj Pünkösd hétfőn a Kincsem Parkban

2013-05-18
Szenzációs versenynek ígérkezik a 2013-as Millenniumi Díj, ahol tizenhárom telivért szólítanak a startgéphez. A 7,4 millió forint összdíjazású futamban újra összecsap a Batthyány-Hunyadi Díj első két helyezettje, Raphael Santi és Seperate Opinion.

 

Az 1800 méterre kiírt Listed besorolású versenyben nagy és erős mezőny áll starthoz. A szaklap véleménye szerint Zala Csaba idomítottja Seperate Opinion (Kerekes Károly) képviseli a legjobb esélyt, de közvetlenül mögé várják a négyéves kancát két hete legyőző Raphael Santi-t (Bakos Gábor).

 

Északi szomszédjaink két lovat adnak a kiemelt versenybe. Yucca (Jaroslav Línek) és a francia tenyésztésű Pacino Mo (Jan Havlik) egyaránt küzdhet a végső győzelemért. Mindkét ló lábában van már egy jó pozsonyi futás. Míg előbbi egy 1400 méteres versenyben Alfkona-t győzte le, addig utóbbi minimális különbséggel ugyan, de kikapott az általunk szintén jól ismert Indy Jones-tól.

 

Régi-új kézben vág neki a futamnak Ribárszki Sándor trenírozottja Quissisana. A hosszú kihagyás után a Batthyány-Hunyadiban hetedik helyezéssel visszatérő kancát Václav Janácek üli. Kettejük párosa két éve biztos sikert aratott a Derby napon megrendezett Buccaneer Díjban. A cseh zsoké ismét kihozhatja a topot a lóból. Quissisanna istállótársa Fiery Wing kisebb meglepetésre tavaly második lett Millenniumiban. A szürke mén, nyergében a rutinos idomár-lovassal Tormási Gyulával hétfőn is elcsíphet egy helyezést.

 

Kovács Sándor egy hete brillírozott a Kincsem Parkban. Mint emlékezhetünk rá, öt idomítottja is győzni tudott. A champion tréner ezúttal Gárdakapitány (ifj. Kozma István) és Gipsy Dream (Stanislav Georgiev) révén érdekelt. Mindkét lótól javulás szükségeltetik, de az istállóforma miatt nem lehet őket hanyagolni.

 

Dárdahegy (Varga Zoltán) megnyerte a Káposztásmegyeri Díjat homokon, de a gyeppályás Batthyányiban nem tudott „labdába rúgni” a legjobbakkal. Perfect Hill (Mészáros Zsolt) pályafutása konstans fejlődést mutat. Hétfőn elválik, hogy felér-e a hazai elithez. Lagrisi (Nicol Polli) szintén jól mozgott mostanság, de ehhez hasonló erős mezőnyben még nem futott.

 

Utónevezéssel került a futamba az Álmodó istállót képviselő King Cobra. Az ötéves mén negyedikként zárt a Batthyány-Hunyadi Díjban. Zdenko Smida-val dobogóért csatázhat. A verseny „sötét lova” Emperor’s Stride (ifj. Fejes Lajos). A Kyllachy ivadék közel két év kényszerszünetet követően bombaformával tért vissza. Meglepheti a favoritokat.

 

Címkék: lóverseny, tipp,