Miklós Edit ötödik Crans Montanában

2014-03-03
Miklós Edit szenzációs teljesítményt nyújtva az ötödik helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi lesiklóversenyén, a svájci Crans Montanában. Magyar síelő ilyen előkelő helyen még soha nem zárt vk-viadalon.

 

Miklós Edit - aki ebben a szakágban hetedik lett a múlt vasárnap véget ért szocsi téli olimpián - a meglepetésre győztes osztrák Andrea Fischbacher, valamint honfitársa, Anna Fenninger, továbbá a szám olimpiai bajnoka, a szlovén Tina Maze és a szintén osztrák Elisabeth Görgl mögött szerezte meg az ötödik helyet. A szakági vk-t vezető német Maria Höfl-Riesch kilencedik, az ötkarikás játékokon Mazével holtversenyben első svájci Dominique Gisin pedig tizedik lett.

 

A versenyt a rossz időjárási körülmények miatt többször is elhalasztották, előbb szombatról vasárnapra, majd délelőttről kora délutánra.

 

Miklós Edit - aki 45 vk-pontot gyűjtött a mostani versenyen - a Kossuth Rádiónak elmondta, ugyanolyan jól érezte magát a pályán, mint a szocsi játékokon:

"A pálya közepén egyszer hibáztam, és majdnem elestem, de ahogy mondani szoktam, az nyer, aki kevesebbet hibázik. Mindent kockára tettem, mert ez volt az utolsó verseny, ahonnan kvalifikálhattam magam a 25-ös fináléra, de az sajnos nem sikerült, mert összesítésben csak a 26. lettem."

 

A magyar síző hozzátette, ígéreteket kapott arra, hogy jobb körülmények között készülhet és több támogatást kap nyáron a következő szezonra, így jövőre még szebb eredményekben bízik. Ami a közeljövőt illeti, jövő héten két FIS-verseny következik, majd a magyar bajnokságon indul el.

 

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

1. Andrea Fischbacher (osztrák) 1:34.00 perc    

2. Anna Fenninger (osztrák) 1:34.15 

3. Tina Maze (szlovén) 1:34.47 

4. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:34.49 

5. Miklós Edit 1:34.82

 

A szakági vk állása 8 futam után (még 1 van hátra):

1. Maria Höfl-Riesch (német) 504 pont,

2. Fenninger 424,

3. Tina Weirather (liechtensteini) 400,

...26. Miklós Edit 80

 

Az összetett vk állása 25 futam után (még 7 van hátra):

1. Höfl-Riesch 1108 pont,

2. Fenninger 951,

3. Weirather 943,

...59. Miklós Edit 80

 

Forrás: MTI

Címkék: téli sportok,