Miklós Edit: bebizonyítottam, hogy nem a levegőbe beszéltem

2014-02-12
Bár Miklós Edit pontszerző helyet tűzött ki magának célként a szocsi téli olimpia szerdai női lesikló számában, úgy vélte, nem szabad elégedetlennek lennie azzal, hogy végül hetedikként egy pozícióval lemaradt erről, mert így is bebizonyította, nem a levegőbe beszélt.

 

"Amikor a célba érkezéskor megláttam, hogy hatodik helyen állok, arra gondoltam, megcsináltam" - mondta a futamot követően a csíkszeredai születésű versenyző, aki hozzátette, az sem bántotta, amikor rögtön utána megelőzte őt a norvég Lotte Smiseth Sejersted. - "Nem szabad emiatt elégedetlennek lenni, mert ez így is jó, a célom teljesült, mindenkinek bebizonyítottam, hogy nem a levegőbe beszéltem."

 

Arra a kérdésre, hogy mi a titka a mostani kiváló szereplésének, úgy válaszolt, a rengeteg munka, a síszövetség támogatása és a kitartás. Miklós Edit hétfőn szuperkombinációban lett 16., ami akkor minden idők legjobb magyar ötkarikás eredménye volt az alpesi sízők között, s most ezt sikerült jócskán túlszárnyalnia.

 

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

"A pálya első felén rontottam, nem jó íven síeltem, de amikor az igazán meredek részre értem, ott mindent beleadtam, a pálya alsó szakaszán pedig éreztem, hogy gyors vagyok" - idézte fel futamát a 25 éves versenyző, akinek a jelenlegi világkupaszezonban a 12. hely volt a legjobbja. - "Nem zavart meg a fenti hibám, mert rajttól célig harcolni kell, ugyanis mindenki hibázik, senki nem tud tökéletes pályát menni."

 

Az MTK versenyzője kifejtette, Stark Márton tökéletes léceket biztosított számára, nagyszerűen sikerült a vaxolás. Mostani sikeréhez pedig még az kellett, hogy kockáztatott, s végig a határon síelt. Arra a kérdésre, hogy a vk-szezonban eddig miért nem sikerült ennyire jó helyezést elérnie, azt válaszolta, ő az olimpiára készült, mert aki itt rajthoz áll, az aranyért indul harcba.

 

"Nem néztem a verseny első felét, csak magamra koncentráltam, így nem befolyásolt, hogy sokan az esélyesek közül kiestek. Azért kockáztattam, mert tudtam, hogy most van esélyem az igazán jó eredményre. Remélem, ez az igazi karrierem kezdete!" - mondta Miklós Edit, aki Vancouverben - még román színekben - kiesett lesiklásban, ráadásul meg is sérült, így a folytatásban ott már nem állt rajthoz.

 

A magyar állampolgárságot éppen a legutóbbi olimpia után, 2010 októberében megkapó alpesi síző szombaton még szuper-óriásműlesiklásban, majd jövő hét kedden óriás-műlesiklásban indul. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, előbbi számban érhet el jó eredményt, főleg most, hogy már nincs veszítenivalója. Azt ígérte, ott is mindent belead.

 

"Én akkor hittem el, hogy megcsinálhatja az általa kitűzött célt, a hatba kerülést, amikor a szuperkombináció lesikló részében a pályának volt olyan szakasza, ahol ő volt a leggyorsabb. Neki most minden összejött. Meghatott a sikere, nagyon örülök neki" - mondta a szám másik magyar indulója, a végül 35. Berecz Anna, aki hozzátette, Miklós Editről tudta, hogy "fejben nagyon ott van", s ezt most ismét bebizonyította.

 

Miklós Edit hetedik helye eddig a magyar csapat legjobb eredménye a szocsi játékokon.

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,