Mercedest ér egy orosz olimpiai érem

2014-02-28
Mercedes autókat kaptak ajándékba az orosz államtól a szocsi téli olimpián érmet szerzett hazai sportolók.

 

Negyvennégy orosz olimpikon vehette át Dmitrij Medvegyev miniszterelnöktől a fehér autók kulcsát. A különböző osztályú (G, ML és GLK) és értékű, több millió rubelbe kerülő járműveket a Kreml fala mellett, a Vörös térre vezető Vasziljevszkij lejtőn sorakoztatták fel.

 

Az aranyérmesek kapták a legdrágább autókat, míg az ezüst-, illetve bronzérmeseknek olcsóbb gépkocsi jutott.

 

Az ünnepélyes átadáson megjelent Vlagyimir Putyin orosz államfő is. A politikus hétfőn magas állami kitüntetésekkel ismerte el az olimpiai érmesek teljesítményét. Az orosz sportolók nagy összegű pénzjutalomban is részesültek.

 

A boldog autótulajdonosok között ott van Julija Lipnyickaja műkorcsolyázó is, aki a csapatversenyben ért el első helyezést, de ő még nem vezethet, hiszen csak 15 éves, így egyelőre az édesanyja ült a volán mögé. Hasonlóan járt Agyelina Szotnyikova is, aki fényes sikert aratva lett aranyérmes az egyéni versenyben, de ő már 17 esztendős, így nem kell sokat várnia a jogosítvány megszerzésére - írta a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylap.

 

Az ajándék autókra nem tettek rendszámot, hanem az orosz válogatott jelzést és tulajdonosaik nevét írták rá.

 

Az orosz csapat a múlt vasárnap befejeződött szocsi téli olimpián első helyen végzett a nemzetek versenyében 13 arany-, 11 ezüst- és 9 bronzéremmel.

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,