Melbourne Cup - az év legnagyobb ausztrál fogadási eseménye

2012-11-05
Az előzetes becslések szerint az ausztrál fogadók közel 500 millió dollár értékben teszik meg tétjeiket az év talán legjelentősebb ausztrál lóversenyére. A futam jelentőségét jól jelzi, hogy a verseny napja munkaszüneti nap Ausztráliában.

 

Ez a 3200 méteres, hároméves és idősebb telivérek számára kiírt Group 1 minősítésű futam a világ legnagyobb díjazású kétmérföldes handicap versenye. A Melbourne Cupot minden évben november első keddjén rendezik meg, és igaz rá a szlogen, mely szerint ez „az a verseny, mely megállít egy nemzetet”. Ausztráliában ez valóban így van, ilyenkor pár perce az egész kontinensen megáll az élet, hiszen a délután háromkor kezdődő főfutamot az ország apraja nagyja végigizgulja a tévéképernyők előtt. 

 

Idén meglehetősen népes mezőny gyűlt össze, 24 ló áll rajthoz kedden, az utóbbi évek legnyitottabbjának tartott Melbourne Cupján, mely világszerte zavarba hozhatja a fogadókat. A 24-es mezőnyben 14 Group 1 győztes lovat találunk, köztük az előző két Melbourne Cup győztesét, Americain-t és Dunaden-t.  A fogadóirodáknál ez a két induló a favorit, de az oddsszok alapján esélyesnek  tartják még Red Cadeaux-ot és Mount Athos-t is. 

 

 

A futamot a Melbourne Cup hivatalos honlapján élőben közvetítik. 

 

 
Címkék: lóverseny,