Megvan a 47 milliárdos Powerball szelvény tulajdonosa

2013-11-07
A 68 éves nyertes az első kaliforniai, aki telitalálatot ért el a Powerball lottón, nyereménye több, mint 200 millió dollár.

 

Carlo Mitchell a Floridai Fresno-ban lakik. Noha a neki rendezett sajtótájékoztatón nem kívánt részt venni (és a kaliforniai törvények erre lehetőséget is adnak), a hírportálok elég sokat megtudtak róla. A szóbeszéd szerint felesége egyből elájult a hír hallatán, de ő maga megfontolt módon vette tudomásul a nyereményt. Nem rohant a lottótársasághoz egyből a pénzért, hanem október 23-a óta tervezgette, hogy mit fog vele kezdeni, vélhetően pénzügyi tanácsadók véleményét is kikérte, mielőtt hétfőn felvette az összeget.

 

Előtte szűk baráti és családi körében bejelentette a hírt, a nagy nyilvánosságból azonban nem kért. Annyit tudunk róla, hogy nemrégen ment nyugdíjba, előtte az egészségügyben dolgozott. A média által meginterjúvolt szomszédok természetesen úgy nyilatkoztak, hogy ilyen rendes embert ritkán találni, és hogy jó kezekbe megy a pénz, Carlo nem fogja azt elszórni.

 

Reméljük, hogy így is lesz, hiszen a nagynyertesek 90%-a pár év alatt feléli óriási nyereményét, ami hihetetlen állításnak tűnik ekkora összegre gondolva.

 

A nyertes lottószelvényt értékesítő üzlet tulajdonosa is örülhet, hiszen 1 millió dollárt kap azért, hogy közreműködött a szelvény eladásában.

Címkék: nyeremény, powerball,