Megszületett az első ítélet az amerikai sztárok illegális szerencsejáték hálózatának perében

2013-07-29
A 34 vádlott egyike, Bryan Zuriff hollywoodi producer csütörtökön bűnösnek vallotta magát annak a titkos hálózatnak a működtetésében, mely az olyan sztároknak biztosított szerencsejáték lehetőséget mint Leonardo DiCaprio vagy Ben Affleck.

 

2013 áprilisában amerikai szövetségi nyomozók lekapcsoltak egy - leginkább A-listás sztárok és menő üzletemberek által favorizált - illegális high-stakes póker- és sportfogadói hálózatot. Az állítólag az orosz maffia által üzemeltetett hálózat segítségével olyan sztárok éltek szerencsejáték-szenvedélyüknek, mint Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire vagy Ben Affleck.

 

A 34 vádlottat - köztük a legújabban az igen sikeres Ray Donovan című sorozattal a figyelem középpontjába került Bray Zuriff producert - szerencsejátékkal kapcsolatos bűncselekményekkel vádolta meg Preet Bharara ügyész. Bharara neve nem ismeretlen a szerencsejátékosok körében, hiszen az ő irodája emelt vádat az online pókercégek ellen a 2011. április 15-i Fekete Péntek után.

 

Zuriff-ot egy illegális sportfogadói vállalkozás működtetésével, sportfogadással kapcsolatos információk terjesztésével, és illegális online szerencsejátékkal vádolták meg. A vád szerint Zuriff az USA nyugati partján működő sportfogadói hálózatban működött közre, de elismerte, hogy olykor besegített a keleti parton dolgozó „kollégáinak” is. New Yorkban Hillel Nahmad galériatulajdonossal, és egy profi pókerjátékos fiával, Illya Trincherrel dolgozott együtt. 

 

A producer csütörtökön bűnösnek vallotta megát a manhattani szövetségi bíróságon, amiért 5 éves börtönbüntetést is kaphat, az 500 ezer dolláros kártérítési kötelezettség mellé. Az ítélethirdetést november 25-re tűzte ki Jesse M. Furman bíró.